Vitamini Kabuğunda: Armutun Faydaları Nelerdir?

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan ayvanın insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, vücudun daha dinç ve tok hissetmesi için mutlaka her gün bir ayva tüketilmesini tavsiye etmektedir. Peki, ayvanın faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

08.02.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-16:41) Vitamini Kabuğunda: Armutun Faydaları Nelerdir?

Uzmanlar insan sağlığına birçok faydası bulunan ayvanın metal bıçakla kesilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. İşte nedeni!

AYVAYI METAL BIÇAKLA KESMEYİN!

Yapılan araştırmalara göre ayvanın yaprağı ve kabuğu neredeyse kendisinden daha değerlidir. İçerisindeki vitamin ve minerallerin fazla olması nedeniyle ayvanın kabuğuyla beraber tüketilmesi önerilmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda ayvanın metal kesici aletlerle kesilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bunun sebebi ise metal kesici aletlerde bulunan brenthill maddesi ayvada bulunan pektin ve organik asit maddelerinin özelliğini yok etmesidir.

KABUĞU İLE BERABER TÜKETİN

Ayva sindirim problemlerine iyi gelen bir meyvedir. Kabızlık gibi rahatsızlıkların yaşanmasını önlemektedir. Kabuğu ile beraber tüketildiğinde metabolizmanın daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

SAÇLARIN PARLAK OLMASINI SAĞLAR

Ayva kan içerisindeki oksijeni arttırarak kan dolaşımının artmasını sağlar. Böylece saç diplerine kadar giden sağlıklı kan hücreleri saçların daha parlak ve güçlü olmasını destekler.

 KANSERLİ HÜCRELERİ AZALTIR

Yüksek antioksidan sayesinde vücutta dolaşan serbest radikalleri ve kanserli hücreleri azaltır.

DİYET LİSTELERİNİN İLK SIRADA YER ALIYOR

Ayva aynı zamanda diyet listelerinde ilk sırada yerini almaktadır. Kan şekerini yükseltmeyen bu meyveyi diyabet hastaları da rahatlıkla tüketebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal