Salgın Tedavisinde Kullanılan Kuersetin Nedir, Kuersetin Ne işe Yarar?

Faydaları saymakla bitmeyen besinlerin ortak özelliklerinde biri Kuersetin barındırıyor olmaları. Düzenli tüketilmesi halinde salgına bağlı ölümlerin önüne geçen Kuersetin nedir? Kuersetin ne işe yarar? Kuersetin faydaları? İşte detaylar…

01.01.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 03.08.2021-15:12)

Yüzyıllardır faydalanılan vitamin bileşenlerinde biri olan kuersetin, gün içinde tükettiğiniz bazı besinlerinde içeriğini oluşturuyor. Peki Kuersetin nedir? Kuersetin ne işe yarar? Kuersetin faydaları? Gibi en çok merak edilenleri sizin için haberimizde bir araya getirdik…

KOVİD-19 TEDAVİSİNDE KULLANILAN KUERSETİN NEDİR?

Vitamin ve mineral bileşenlerinden biri olan kuersetin, yüzyıllardır kullanılan, serbest radikal hasarına, yaşlanmaya ve iltihaplanmaya karşı etkili savaş veren bir doğal mucizedir. 

Diyet yapanlar için sıklıkla önerilen en zengin antioksidanlardan biri olarak tercih edilir. Yaşlanmalara karşı etkisinin yanı sıra, vücutta iltihabı önlemeye, sindirim sistemini güçlendirmeye, ödem atmaya karşı savaş verir. Özellikle nar suyu ve ananas içinde bulunan kuersetin bol miktarda bulunur. 

KUERSETİN HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

Gün içinde tükettiğiniz birçok besinin içinde kuersetin bulunur. Peki nedir bu besinler? Gelin beraber bakalım. 

-Yeşil yapraklı sebzeler

-Soğan

-Elma

-Domates

-Bazı meyveler

KUERSETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

-Yurtdışında yapılan bir araştırmada, kuersetin bileşeni birçok canlının, alerjik ve anti-mikrobik hastalıklara karşı koruma sağlamasına destek oluyor. 

-Kuersetin içeren besinlerin, kalp rahatsızlığı başta olmak üzere kan damarları, alerji, enfeksiyon, kronik yorgunluk ve artrit gibi otoimmün bozukluklarla ilgili belirtiler gibi bir dizi iltihaplı sağlık sorununu yönetmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.

-Yüksek oranda kuersetin içeren besinler ise serbest radikalleri temizlemede oldukça etkilidir. Ayrıca düzenli olarak tüketildiğinde yaşlanmaya karşı etki gösterdiği de gözlemlenmiştir. 

-Kuersetin, IgE alerjik yanıtlarının güçlü bir bastırıcısıdır ve bu nedenle, IgE aracılı gıda alerjilerini (R) tedavi etmede ilaç olarak kullanılır. 

-Kuersetinin faydaları saymakla bitmeyen kuersetin, ayrıca bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde de rol oynar ve bazı araştırmalar anti-kanser özellikleri gösterdiğini belirtiyor.

-Laktoz, yumurta, fıstık, balık, buğday, kabuklu deniz ürünleri, kabuklu yemişler ve soya immünoglobulin E (IgE), alerjik tepkileri tetikleyebilir. Kuersetin, IgE alerjik yanıtlarının güçlü bir bastırıcısıdır ve bu nedenle, IgE aracılı gıda alerjilerini (R) tedavi etmek için alternatif bir ilaç olarak kullanılabilir.

-Sağlıklı bir diyetten bol miktarda kuersetin alabilirsiniz. Bazı durumlarda güçlü anti-inflamatuar etkileri nedeniyle kuersetin takviyesi alternatif destek olarak kullanılabilir, bu durumda mutlaka hekiminize danışarak karar vermek en doğrusudur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal