Vitamin Dolu Doğal Saç Serumu

Güneş ışınları, hava koşulları ve benzeri nedenlerden dolayı yıpranan saçlar, düzenli bakım yapılmadığı zaman dökülmeye başlıyor. Piyasada pek çok saç bakım ürünü ve maskesi bulunuyor fakat söz konusu saç bakımıysa doğal ürünler kullanmak çok daha önemli. İşte vitamin dolu doğal saç serumu tarifi…

10.03.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-16:12) Vitamin Dolu Doğal Saç Serumu

Hem kadınların hem de erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan saç dökülmesi, genel olarak kötü hava koşulları, güneş ışınları, stres ve depresyondan ileri gelse de genetik özellikler ve beslenme şekli de dökülmeye neden olabiliyor. Sağlıklı bir saç derisinde ortalama olarak 100 bin adet saç teli bulunuyor ve günde ortalama 50-100 tel saç dökülmesi normal olarak kabul ediliyor. Elinizi her saçınıza attığınızda saçlarınız dökülüyorsa, hemen bir uzmana danışmanızda fayda var. Fakat normal bir saç dökülmesi mevcutsa ve kuru saçlara sahipseniz, doğal yöntemlerle bu sorundan kurtulabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı küçük soğan (kabuklu)
  • 2 baş kabuklu sarımsak
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 adet taze zencefil
  • Yarım kilo zeytinyağı veya kantaron yağı

NASIL YAPILIR?

Tüm malzemeleri kabuklu bir şekilde parçalara ayırın. Bir tencerenin içerisine ekleyip 3 saat boyunca kısık ateşte yavaş yavaş kaynatın. Kaynatma işleminin ardından bir tülbent yardımıyla posası ve yağını süzerek başka bir kabın içerisine alır. Yaptığınız maskeyi bir kavanozun içerisinde bozulmadan güvenle saklayabilirsiniz. Serumu saçınıza sürmeden önce bir tarak yardımıyla saç dökülmesi yaşadığınız bölgeleri uyarmanız gerekiyor. Bu sayede maske saçınıza daha iyi nüfuz edecektir. Daha sonra maskeyi elinizle saç derinize masaj yaparak iyice yedirin. Son olarak yine bir tarak yardımıyla saç derisinin uyarılmasını sağlayın ve saç bonesi takarak 2 saat bekletilip, durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal