Vegan Nedir?

Sağlıklı yaşamak için vegan mı olmak gerekir? Vegan ya da veganlık nedir? Veganlar nasıl besleniyor? Çoğu insan bu terimleri karıştırır. Nasıl beslendiklerine dair pek çok insanın bazı teorileri vardır. Şimdi bu sorulara yanıt bulmaya çalışacağız.

23.01.2021-17:05 - (Son Güncelleme: 23.01.2021-17:05) Vegan Nedir?

Vegan ya da Veganlık, beslenme ihtiyacını hayvansal gıdalardan sağlamama anlamıa gelmektedir. Vegan yaşam tarzına göre hayvandan gelen et ve süt ile birlikte, yine hayvansal yağlarla üretimi gerçekleştirilen ürünlerin kullanımı doğru değildir. Peki Vegan nedir? Veganlar nasıl beslenir?

VEGAN NEDİR?

Vegan kelimesi, 1944 yılında Elsie Shrigley ve Donald Watson tarafından vejetaryen kelimesinden türetilmiş. Veganizm, et ve süt ürünleriyle birlikte hayvan kaynaklı yumurta, bal, deri, süet, yün ve ipek gibi ürünlerin tüketimi reddedilir.  Veganlığın temelinde çevreyi koruma, sağlıklı beslenme, dini inanışlar gibi sebepler olsa da; en büyük neden, hayvanlara saygı yatmaktadır. 

VEGANLAR NE YİYOR?

 İnek sütü yerine soya sütü, peynir yerine tofu veya soya sütüyle yapılmış peynir, yumurta yerine nişastalı ve patates/kabak püreli karışımlar, yoğurt yerine de vegan maya ve soya sütüyle yapılan vegan yoğurdu yiyorlar. Vegan ürünlerin tadını diğerlerinden ayırmak çok zor, ayrıca bu ürünler çok lezzetliler. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal