Vazelin'in Öyle Bir Faydası Ortaya Çıktı ki!

Uzmanlar, bahar alerjileri olanların dışarı çıkmadan önce vazelin kullanmaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

18.04.2017-14:21 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Vazelin'in Öyle Bir Faydası Ortaya Çıktı ki!

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Selvi, bahar alerjisi olanların dışarı çıkmadan önce dudak üstüne vazelin sürmelerinin de birçok başka önlem ile beraber alerjiyi hafifletmeleri için yardımcı olabileceğini ifade etti. Özellikle bahar alerjilerinin en sık görülen alerjiler arasında olduğunu ifade eden Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Selvi, şunları açıkladı:

''Belirtilerde en çok burun tıkanıklığı, gözlerde sulanma, hapşırık ve geniz akıntısı görülüyor. Öksürük, nefes darlığı ve hırıltı da şikayetler arasında. Teknolojinin giderek gelişmesi alerji sıklılığını arttırdığı görülmüştür. Bahar alerjisi olan insanların dışarıda kıyafetlerini eve girer girmez çıkarmasının yararlı olacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Selvi, şu tavsiyelerde bulundu:

''Narin insanlar yaşadıkları ortamı ufak değişiklikler yaparak kendilerine uyumlu hale getirebilirler. Özellikle alerjiyi etkileyen polenler, sabakları daha yoğun olur. Bu sebeple sabahları dışarıda çok önemli işimiz yoksa, öğleden sonra dışarı çıkmak daha uygun olur. Aynı zamanda çamaşırlarımızı da öğleden sonra kurutmak gerekmektedir. Çünkü, sabahları yoğun olan polenler kıyafetlerimize yapışır. Dışarıdan eve geldiğimizde duş almamızın da büyük önemi vardır. Dışarı çıktığımızda bıyık ve burun bölgesine vazelin de sürebilirsiniz. Ama bahar alerjisinin asıl nedeni polendir. Havada uçan polenler alerji yapıyor.''

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal