Vajina Enfeksiyonuna Yoğurdun Faydaları Neler?

Pek çok kadının zaman zaman başına gelen mantar ve enfeksiyon hastalıklarına yoğurdun ne gibi faydaları var? Vajina için yoğurdun etkileri neler? Enfeksiyon olunduğunda doktora hangi aşamada gidilmeli? Mantar ve enfeksiyon hastalıkları hakkında merak ettiklerinizi derledik.

01.06.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-17:00)

Vajinal maya mantarı enfeksiyonu pek çok kadının başına gelmiş bir durumdur. Günlük hayatımızı olumsuz etkileyen bu rahatsızlıktan kurtulmanın oldukça farklı tedavi yöntemleri bulunuyor. Bunlardan biri de yoğurtla tedavi:

 YOĞURT OLDUKÇA ETKİLİ BİR İLAÇ   

İçerdiği Lactobacillus bakterisi sayesinde yoğurt etkili bir ilaç olabilir. Yararlı bakteri türleri içinde bulunan bu bakteri, bağırsakları, idrar yollarını ve vajinayı tahriş etmez. Faydalı bakteri içeren yoğurdu kullanarak vajinada flora ve PH dengesini tekrar kurmanın mümkün olduğu bilinmektedir. Lactobacillus Candida’yı öldüren hidrojen peroksit salgılayarak enfeksiyonu ortadan kalkmasını sağlar. İlaç kullanımının kısıtlı olduğu gebelik sürecinde, vajinal enfeksiyonlarla mücadelede, içerdiği probiyotiklerden sebep yoğurt kullanımına özen göstermek gerekiyor.

NASIL UYGULANMASI GEREKİYOR? 

Yoğurdu vajina içine uygulamak için parmaklarınızı kullanmalısınız. Kullanılmamış tampon aplikatörünün içine yoğurt koyup, yoğurdu aplikatör destğiyle vajina içine uygulayın. Serinleterek rahatlatması için hiç kullanılmamış tampon aplikatörünü yoğurtla doldurup önce soğutun, daha sonra uygulayın.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal