Uzun Süreli Gargara Kullanmak Bu Hastalığa Neden Oluyor!

Uzmanlar uzun süreli, gereksiz ve aşırı ağız gargarası kullanımının mantar enfeksiyonuna neden olduğunu belirtti. Ağzı gargaraları ağızdaki florayı değiştirebiliyor.

21.09.2019-14:52 - (Son Güncelleme: 10.05.2021-18:01) Uzun Süreli Gargara Kullanmak Bu Hastalığa Neden Oluyor!

Ağız gargaraları ile ilgili bilgi veren, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Akkocaoğlu, uzun zaman ağız gargarası kullanmanın ağızda yaşaması gerekli olan mikro organizmaları azalttığını, bu durumun da mantar enfeksiyonlarına neden olabileceğini dile getirdi.

SÜREKLİ KULLANIMI ZARARLI

Ağızdaki enfeksiyonların problemlere yol açabileceğinin altını çizen Akkocaoğlu, bunun diş ve diş eti enfeksiyonu olarak başlayabileceğini, çevre dokulardan da oluşabileceğini söyledi. Başka bir bölgede oluşan enfeksiyonun anatomik boşluklarla birbiri içine geçebileceğini söyleyen Akkocaoğlu, "Mesela, dişlerdeki enfeksiyonlar sinüs bölgesine yayıldığı gibi baş boyun bölgesindeki damarlar aracılığı ile beyne kadar gidebilir. Bilhassa 'fossa kanina apsesi' denilen bir apse çeşidi üst çenedeki köpek dişleri bölgesinden başlayarak, arterler kanalıyla beyne dek ulaşabilir. Çok şiddetli olarak beyne ulaşan bu enfeksiyon, ölümcül riskte olabilir." dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal