Uzun Çalışma Saatleri Hipertansiyona Neden Oluyor

Genellikle stres altında olmak ve devamlı çalışmak insanın bedenini ve zihnini olumsuz etkilemektedir. Bu düzenin devamlı olması önemli bir hastalık olan hipertansiyona neden olabilmektedir. İşte yapılan araştırmanın sonuçları...

20.07.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-10:24) Uzun Çalışma Saatleri Hipertansiyona Neden Oluyor

ABD'de yapılan bir araştırma, uzun çalışma saatlerinin hipertansiyon olasılığını artırabileceğini belirlerdi. Kanada'da Quebec'te 3 kamu kurumunda 3 bin 500'den fazla beyaz yakalı çalışan incelendi. İncelemenin sonucuna göre haftada 49 saat veya daha uzun süre çalışanlarda, gizli hipertansiyon gelişme olasılığının yüzde 70, hipertansiyon riskinin ise yüzde 66 oranında yükseldiği gözlendi.

Sonuçları Amerikan Kalp Vakfı'nın 'Hypertension' dergisinde yayımlanan araştırma ile uzun çalışma saatlerinin, çalışanlarda rutin kontrollerini yaptırdığı sırada tespit edilmeme ihtimalinin olma olasılığı gizli hipertansiyon dahil yüksek tansiyon riskini de artırabileceği açıklandı.

UZUN SÜRE ÇALIŞANLAR TEHLİKEDE

Uzmanların yapmış olduğu araştırmada haftada 41 ila 48 saat çalışmanın, gizli hipertansiyon olasılığını yüzde 54 etkilediği, hipertansiyon riskini de yüzde 42 artış gösterebileceği sonucu elde edildi. Yapılan çalışmada, iş gerilimi, yaş, cinsiyet, eğitim seviyesi, meslek, sigara kullanımı, vücut kitle indeksi ve diğer sağlık faktörlerinin de araştırmanın içinde değerlendirmeye alındığı bildirildi.

Araştırma ekibine öncelik eden Laval Üniversitesi öğretim üyesi Xavier Trudel, 'İnsanlar uzun çalışma saatlerinin sağlıklarını etkileyebileceğinin farkına varmalı, eğer uzun saatler çalışıyorlarsa, doktorlarından tansiyonlarını takip etmelerini istemeliler' şeklinde konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünyada 1 milyardan fazla hipertansiyon hastası bulunmaktadır. Yüksek tansiyonun etkileri olarak, kalp rahatsızlığı, felç ve bazı durumlarda ölüm olasılığının artış gösterebileceği belirtilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal