Uzmanlardan Korkutan Kanser Açıklaması!

Kanser son dönemlerin en korkulan ve en yaygın olan hastalıklarından biridir. Küçük belirtilerle ortaya çıkan sonrasında hızla vücuda yayılan kanseri ilk gün anlamanızı sağlayacak belirtileri Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıkladı. Peki kanserin ilk belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

03.08.2020-10:36 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-14:22) Uzmanlardan Korkutan Kanser Açıklaması!

Her hastalık öncelikle küçük belirtilerle baş gösteriyor. Ağrı, ateş, boğaz ağrısı gibi belirtiler çoğu zaman griple karıştırılır. Birçok ciddi hastalık, başlangıçta hastalar tarafından önemsenmediği için ihmaller söz konusu olabiliyor. Kanser de birçok hastalık gibi başlangıçta küçük belirtiler vererek vücuda yayılıyor.

KANSER OLUP OLMADIĞINIZIN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kanser en gizli kapalı büyüyen ve çok geç olmadan fark edilemeyen ciddi bir hastalıktır. Her küçük değişikliğe farklı anlamlar yükleyerek hastalık hastası olmanın gereği yok fakat bazı değişimler var ki, bunlara karşı dikkatli olunması gerekir.

Kanser de her hastalıkta olduğu gibi başta önemsemeyeceğiniz küçük belirtiler ile kendini belli eder. Bu belirtileri başta önemsemek oldukça önemlidir. Bilinmesi gerekir ki hastalıkların önceden belirlenmesi önlemlerin önceden alınarak risklerin azalmasına yardımcı olur. Kanserin belirtilerine başlıca bakacak olursak nefes darlığı veya hırıltınız önceden yokken birden ortaya çıktı ve artık canınızı sıkıyorsa bu belirtiyi dikkate almanız gerekir. Devamlı olarak öksürüyor ve göğüs ağrınız varsa bu da diğer belirtilerden biridir. Devamlı ateşleniyor ve hastalanıyorsanız, yutkunmakta zorluk yaşıyorsanız, lenf bezlerinizden herhangi birinde şişlik fark ettiyseniz bunları dikkate alarak kontrollerinizi yaptırmanız gerekir.

Bununla birlikte vücudunuz daha kolay morarıyor ve kanamalarınız hızlı bir şekilde durmuyorsa, kasık ve karın ağrılarınız düzenli hale geldiyse, şişkinlik yaşıyor ve hızlı kilo alıyorsanız veya ani kilo yaşıyorsanız, dışkınızda kan görüyorsanız, mideniz beslenmenize dikkat etmenize rağmen devamlı rahatsızsa ve iyileşmeyen yaralarınız varsa bunlar kanserin ilk başlarda görebileceğiniz belirtileri arasında yer almaktadır. Bu durumlarda muhakkak doktora giderek muayene olmanız gerekir. Unutmayın, erken teşhis hayat kurtarır.

BAŞ BÖLGRESİNDEKİ BELİRTİLER

Basın ön bölgesinde bir basınç hissediyorsanız genellikle ilk olarak sinüzit akla gelir. Fakat göz tansiyonu, kafa içinde ön kısımda yer işgal eden lezyon ile bazı migren çeşitlerinde de bu his olabilir. Gerilim tipi baş ağrıları, çene ekleminde kireçlenme, kulak önündeki tükürük bezinin hastalıkları, şakak bölgesindeki damarın mikropsuz iltihaplanması belirtileri görülebilmektedir.

Tansiyon yüksekliği, boyun omurlarında kireçlenme, sinir basıları, kas spazmları gibi patolojileri düşündürür. Başta basınç hissiyle beraber görmede bulanıklık meydana gelir. Göz tansiyonu, gözün arka tabakalarında kanama, yırtılma olması ihtimalini doğurur. Tansiyon yükselmesi ve düşmesi, iç kulaktaki denge organının hastalıkları, sıvı noksanlığı, kansızlık, tuz dengesi bozukluğu, vitamin noksanlığı, kafa içinde basınç artışı, görme bozuklukları, beyin sapı hastalıklarına yol açar.

AĞIZDA GÖRÜLEN AFT

Ağız içi enfeksiyonlar, dişlerde bakteri plaklarının olması, vitamin noksanlığı, demir noksanlığı, mantar enfeksiyonları, lupus hastalığı gibi bağışıklık sistemi hastalıkları, göz, cilt damar iltihabı da eşlik ediyorsa Behçet hastalığı görülür. Bunlar ilk belirtilerdir. Ses kısıklığı, larenjit denilen boğaz enfeksiyonuna veya alerjiye bağlı ses tellerinde ödem olması, ses tellerinde nodül, ses tellerini yöneten sinirin felci, guatra bağlı olarak ses telleri sinirinin basıya maruz kalması, ses tellerinin aşırı kullanımı, guatr ameliyatlarında ses telleri sinirinin zarar görmesi, fazla sigara içenlerde larenks organının kanseri. Ses kısıklığı birçok kanser türünde ilk belirti olarak kabul ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal