Uzmanlar Uyarıyor! Çekirdek Yerken Dikkat Edin!

Çekirdek yemenin aslında hangi rahatsızlığa yol açtığını belirten uzmanlar çekirdek yerken dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Çekirdek yemek neye zarar verir?

14.12.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-11:33)

 Çekirdek yemek neye zarar verir? Çekirdek yemenin aslında hangi rahatsızlığa yol açtığını belirten uzmanlar çekirdek yerken dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. 

ÇOCUKLARIN DİŞ SAĞLIĞINDA ÇEKİRDEĞİN ZARARLARI

Pedodontist Savaş, sağlık bakımından önemli mineraller içeren fakat çocukların diş sağlığına zarar veren çekirdek ve kabuklu kuru yemişlerin dişlerde şekil bozukluğuna neden olduğunu söyledi. Savaş, şöyle devam etti: 'Çekirdek ve kuru yemiş sınıfı ürünlere baktığımız zaman aslında hepsi çocuklarımızın diş sağlığı açısından faydalar içermektedir. İçerisindeki kalsiyum, fosfat, vitamin, magnezyum, çinko demir gibi mineraller içermektedir. Bununla birlikte tüketim alışkanlığı ve tüketim sıklığı maalesef bazı diş problemlerine yol açabiliyor.

Özellikle bizim toplumda ailelerin akşam sohbetlerinde çayın yanında sürekli tüketilen çiğdem, kabak çekirdeği ya da kabuklu olarak tüketilen fıstık gibi ürünler doğru tüketilmediği ya da çok sıklıkla tüketildiği zaman çocukların dişine zarar verebilmektedir. Özellikle küçük yaşlardaki çocuklarda daha süt dişlenme döneminde dişler arasında minik boşluklar bulunmaktadır. Bu boşluklar arasına sıkışan gıdalar, çekirdek kabukları diş etine zarar vermektedir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal