Uzmanlar uyardı: Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edin

Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, burun estetiği ameliyatlarının çok iyi planlanması gerektiğini söyleyerek operasyon öncesi ve sonrası hastaların dikkat etmeleri gereken konuları sıraladı. Op. Dr. Erkara'dan burun estetiği yaptırmak isteyenlere 5 önemli uyarı.

30.05.2018-10:30 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-10:33) Uzmanlar uyardı: Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edin

Burun estetiği ameliyatları Türkiye'de giderek artıyor. Neredeyse saç boyama kadar yaygınlaşan bu ameliyatlar için uzmanlar dikkatli olunması konusunda uyarıyor. Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, burun estetiği ameliyatlarının çok iyi planlanması gerektiğini söyleyerek operasyon öncesi ve sonrası hastaların dikkat etmeleri gereken konuları sıraladı. Op. Dr. Erkara'dan burun estetiği yaptırmak isteyenlere 5 önemli uyarı.

SİĞARAYI BIRAKMALISINIZ

Sigarayı ameliyattan 2 hafta önceden bırakmakta yarar var. Yine ameliyat sonrası 3-4 hafta içmeyin. Sigara nedeniyle yaranın iyileşme süreci bozulabilir.

SU DEĞDİRMEMEYE DİKKAT

Ameliyat sonrası 1 hafta işe gidilemez. Hatta bazen bu süre daha da uzayabilir. 1 hafta buruna su değdirmek yasak olduğu için banyo yapamazsınız ama sadece vücudu yıkayabilirsiniz. Saçınızı da buruna su değdirmeden kuaförde arkaya doğru yaslanarak yıkatabilirsiniz.

AĞIR SPORA ARA VERMEK ŞART

Ağır sporlara 1 ay ara vermek şart. Yürüyüş gibi hafif sporlar ise 2-3 günden sonra yapılabilir. Yine 1 ay denize, havuza, saunaya girmezsiniz. En az 6 ay güneşlenirken ve hatta dışarı çıkarken yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kullanmanız gerekir. 1-6 ay arası gözlük kullanmak doğru değil. Şartsa çok hafif gözlükler kullanılabilir. Yine 1 ay süreyle ağır kaldırmayın.

TOPLU TAŞIMA YASAK

Ameliyatın ertesi günü toplu taşıma veya araç kullanarak eve gitmeyi düşünmeyin

6 AY SONRA BURUN OTURUR

Burun estetiği sonrası hemen yeni burnunuza kavuşacağınızı düşlemeyin. Çünkü ilk 1 hafta burun içinde tampon ve üzerinde atel olacak. İkinci haftayı ise burun üstü bartlarla geçireceksiniz. İlk 3 gün hafif bir ağrı, ilk hafta epey bir şişlik ve belki morluk olabilir. Burundaki bütün ödemlerin geçerek son halini alması 6 ayı bulacaktır. Burun derisi kalınsa bu süre 18 aya kadar uzayabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal