Uzmanlar Sakın Aç Karına Tüketmeyin Diyor

Uzmanlar aç karına bu besinleri tüketmeyin diyor. Peki bu besinler nelerdir? Hangi ölçüde yenilmeli ve içilmelidir?

26.01.2021-17:13 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-17:13) Uzmanlar Sakın Aç Karına Tüketmeyin Diyor

Gün içinde kendinizi enerjik ve sağlıklı hissetmek istiyorsanız, sabah yediğiniz yemekler çok önemlidir. Bazı yiyecekler aç karnına tüketildiğinde yarardan çok zarar verir. Uzmanlar, özellikle sabah tüketildiğinde zararlı olabilecek yiyecekleri listeliyor. Bu, yemek yerken yeniden düşünmeniz gereken yiyecek...

ÇİĞ SEBZELER 

Çiğ sebzeler çok sağlıklıdır ve zengin bir amino asit kaynağıdır. Ancak, aç karnına çiğ sebze yemek şişkinlik, karın ağrısı ve mide ekşimesine neden olabilir.

BAHARATLAR

Aç karnına tüketildiğinde yemeğe lezzet katan baharatlar mide mukozasına zarar vererek ciddi mide sorunlarına neden olabilir.

ARMUT

Armut, lif içeriği en yüksek meyvelerden biridir. Yüksek lif oranı çok sağlıklı olmasına rağmen aç karnına yenildiğinde bu lifler mide mukozasına zarar verebilir.

MUZ

Pek çok kişinin bu projeye çok şaşıracağını biliyoruz. Sabah kahvaltı etme imkanı bulamayanlar için ilk seçenek çabuk muz yemektir. Ancak aç karnına muz yemek, kandaki magnezyum içeriğinin hızla yükselmesine neden olacaktır. Bu yükselme, kalbinize de zarar verebilir.

DOMATES

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan domatesler bol miktarda tanen içerir. Aç karnına domates yemek mide asidi seviyelerini artıracaktır. Bu gastrite neden olabilir.

ŞEKER VE ŞEKERLİ YİYECEKLER

Şeker ve şekerli yiyecekler aç karnına tüketildiğinde aniden kan şekerini yükseltir. Bu durum bazen şeker hastalığına bile yol açabilir.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal