Uzmanlar Açıkladı: Bu Saatler Dışında Evden Çıkmayın

Kalp hastaları evden dışarı çıkmak için güneşin en tepede olduğu saatlere kendilerini ayarlayıp o zaman dilimlerinde dışarıda vakit geçirmeleri konusunda uyardı

01.01.2020-23:34 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-23:26) Uzmanlar Açıkladı: Bu Saatler Dışında Evden Çıkmayın

Uzman doktorların açıklamaları, bu buz kesen soğuk havaların kalp krizi ihtimalini yükselttiği, kalp rahatsızlığı bulunanların soğuk havalarda dışarı çıkmak için güneşin tepede olduğu öğlen saatlerini tercih etmeleri gerektiğini ifade etti

Soğuk havaların kalbin iş yükünü artırarak, kalp krizi riskini artırdığı söylendi. Soğuk hava ile karşılaştığımız zaman özellikle eller ve kollardaki damarlar büzülmekte, kan yavaş akmakta, bu da kalbimize yansıyarak iş yükünü artırmaktadır. Bu durum ayrıca tansiyonu da yükseltmekte, böylece kalbin daha çok çalışmasına neden olmaktadır deniliyor.

12.00-14.00 ARASI SAATLERDE DIŞARI ÇIKIN

Kalp hastalarının çok soğuk havalarda dışarı çıkmamaları gerektiğinin altını çizen uzmanlar kalp hastaları soğuk havalarda dışarı çıkmak için gündüz, güneşin dik olduğu 12.00-14.00 saatleri arasını tercih etmeliler. Vücudumuzun en çok ısı kaybettiği bölgeler koltuk altı ve boyun bölgesi olduğu için kalp hastalarının soğuk havalarda boyun bölgesini korumasını tavsiye ediyoruz dedi.

Soğuk havaya çıkarken ilaç kullananlar, açık kalp ameliyatı ya da kalp nakli olmuş olanların kesinlikle kaşkol ve bere kullanmasını öneriyoruz" diye konuşuldu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal