Uzaktan Koronaterapi Eğitimleri Başladı

Ruh Sağlığı Derneği, Coronavirüsün ülkemizde de ciddi kayıplara neden olmasıyla birlikte, bu durumdan psikolojik olarak etkilenen vatandaşları tedavi edecek olan ruh sağlığı uzmanlarına, online olarak koronaterapi eğitimleri vermeye başladı.

03.04.2020-12:52 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-12:33) Uzaktan Koronaterapi Eğitimleri Başladı

Ruh Sağlığı Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre, Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi iş birliği ile düzenlenen eğitimlerde Coronavirüsü salgınından psikolojik açıdan etkilenen kişilere destek verecek olan psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikiyatristler, psikiyatri hemşireleri, sosyal hizmet uzmanları ile çocuk gelişimcilere hizmet veriliyor.

Eğitimlerde "ölüm ve yas psikolojisi", "hasta ve yakını psikolojisi" ve "psikolojik ilk yardım ve travma sonrası stres bozukluğu" gibi başlıkların işlenmesi planlanıyor.

RUH SAĞLIĞI DERNEĞİ UZAKTAN KORONATERAPİ EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül, gerektiği zaman Kuvâ-yi Milliye ruhuyla hareket eden meslektaşlarının, alacakları bu eğitimlerde verecekleri hizmetin niteliğini arttıracağını belirtti.

Akgül, hassas bir yardım türü olan psikolojik tedavinin uzman kişiler tarafından verilmemesi durumunda ikincil travmalara neden olabileceğini ifade ederek, "Uzaktan eğitim alan meslektaşlarımız aynı zamanda uzaktan psikolojik danışmanlık hizmeti de vermektedirler. Vatandaşlarımız yalnız değildir. Psikolojik destek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da online terapi hizmetleri vermekteyiz. Talepleri olanlar bize '02164287546' numaralı telefondan veya 'www.ruhsagligidernegi.org' internet sitemizden bizlere ulaşabilirler," dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal