Uyumaya Çalışırken Düşme Hissi Yaşayıp Korkuyla Uyanmanın Sebebi Nedir?

Uyku geçeceğimiz zaman boşluğa düşüp korkuyla uyanmak çoğumuzun yaşadığı bir durumdur. Peki, bunun sebebi nedir? Sorunun cevabını bilim adamları yanıtlıyor.

20.07.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-11:55) Uyumaya Çalışırken Düşme Hissi Yaşayıp Korkuyla Uyanmanın Sebebi Nedir?

Uyku sırasında düşme hissinden farklı olarak uyku geçişinde yaşanan korkuyla düşme hissine hipnik seğirme deniyor. İşte, hippi seğirmenin nedeni...

HASTALIK HABERCİSİ OLABİLİR

Bilim adamları, insanların %70'inin yaşamının bir noktasında bunu yaşadığını dile getiriyor. Hatta bu halin bir adı bile var; hipnik seğirme. Uyumayı denediğiniz zamanda, uyku ile uyanıklık arasında bir boşluk var. Gerçekten uyku durumuna geçmek için ilk olarak o boşluğu geçmeniz gerekiyor. Bu aşama hipnagojik evre olarak tanınıyor ve bu aşamada aslında her şeye karşı hassas hale geliyorsunuz. Bu da bir kez daha uyanmadan evvel aniden seğirmelere maruz kalabileceğiniz demektir.İstemsiz kas kasılması kadar basit tahayyül edilebilir aslında. Küçücük olaylar bile tetikleyebilir. Hipnik seğirmeler aslında geçmiş vakitlerden bize kalan bir kalkan mekanizmasıdır. Beynin, çevrede bir şeyler olma olasılığına karşın devamlı tetikte olması durumundan kaynaklanır. Aynı zamanda zihniniz karmaşık olduğu hallerde de bunu yaşayabilirsiniz. Genel olarak sakıncalı bir durum değildir. Fakat belli belirtiler göz önüne alındığında ciddi bir şeylerin habercisi olabilir. Birçok çalışmaya göre hipnik seğirme genetik olsa da, böbrek iflası, diyabet, uyku eksikliği ve alkolün fazla tüketilmesinin işareti olabilir. Ayrıca hipnik seğirmeler, beyin lezyonu olan insanlar arasında da yaygındır. Eğer buna neden olabilecek herhangi bir rahatsızlığınız veya travmanız yoksa endişe etmenize ihtiyaç yok.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal