Unutkanlık sebepleri hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? Alzheimer hastalığına karşı savaşan unutkanlığı ortadan kaldıran besinler

Yapılan araştırma sonuçlarına göre omega-3 yağ asitlerinden zengin beslenmenin Alzheimer riskini önemli ölçüde azalttığı kanıtlandı. Beyin sağlığını koruyarak unutkanlık riskini ortadan kaldıracak besinleri mercek altına aldık. İşte o besinler…

30.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-14:46)

Unutkanlığı önlemek ve hafızayı daha da güçlü kılmak için uzmanlar haftada 2- 3 gün balık yemenin önemli olduğuna vurgu yapıyor şart. Eğer kişisel sebeplerden dolayı balık tüketemiyorsanız günde 1 gram omega-3 takviyesi almanız sizi olumlu bir şekilde etkileyecektir. Fakat bilinmeli ki,  balığın kendisinden alınacak omega-3 faydalanın takviyeden daha fazla olduğu yine aynı araştırma çalışmalarda ispatlanmıştır. Somon, sardalya, palamut, lüfer, hamsi, ton balığı ve uskumru omega-3 yağ asitleri açısından en zengin balık türleridir.

Unutkanlığa ne iyi gelir?

Ceviz beyin sağlığını koruyor

Sağlam bir hafızaya sahip olmak için günde en az 3 adet ceviz tüketmek veya bir avuç içi fındık yemek hayatınızın ilerleyen yaşlarına yapacağınız bir iyilik olacaktır. Ceviz ve fındık E vitamini içeriğinden dolayı beyin sağlığına önemli katkılar sunmaktadır.

B12 vitamini Alzheimer riskini azaltıyor

B12 vitaminin unutkanlığa iyi geldiği sunulan raporla ile ispatlanmıştır. En çok hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunan B12 vitamininin en iyi kaynakları et, balık, tavuk, karaciğer, böbrek, yumurta, süt, yoğurt ve peynirdir. 

Unutkanlığa ne iyi gelir?

Bitter çikolata ve çay da beyni genç tutan besinlerdendir. Tüketirken dikkat edilmesi gereken iki nokta var. Bitter çikolatada aşırıya kaçılmamalı, çay da şekersiz tüketilmeli.

Yaban mersini İçerdiği polifenolden dolayı beynin yaşlanmasını geciktiriyor. Yaban mersinini günde 2 kaşık miktarında tüketilebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal