Uçakta Kovid-19 Bulaşma İhtimali Çok Az

Dünyayı etkisi altında tutmaya devam eden salgın ile ilgili araştırmalar son hızla devam ediyor. Gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, uçakla seyahat edilirken, bir Kovid-19 hastasının diğer yolculara virüs bulaştırma ihtimali oldukça düşük. 

16.10.2020-14:54 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-14:47) Uçakta Kovid-19 Bulaşma İhtimali Çok Az

 

Amerika Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen araştırmaya göre uçakta Kovid-19 olan biri olsa bile diğer kişilere virüsü taşınması çok düşük ihtimal. Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Komutanlığı’nın (TRANSCOM) yaptığı ‘Yolcu uçaklarındaki kabin havalandırma sistemi’ testinde maske takan hasta bir kişi varsa, o kişiden havaya dağılan partiküller 6 dakikada kabinden yüzde 99,99 oranında temizlendiği ortaya konmuştur. Normalde bir evin içinde partiküllerin tamamen temizlenmesi bir buçuk saat sürüyor.

Yayınlanan raporla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan TRANSCOM İkinci Komutanı olan Koramiral Dee Mewbourne, salgın esnasında yolcuları daha güvenli bir biçimde nasıl taşıyabileceklerini göz önüne alarak böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı.

Çalışmayı gerçekleştirilen katılımcılar ile birlikte toplantıya katılan Mewbourne, United Airlines'a ait Boeing 767 ve Boeing 777 tipi uçaklarda gerçekleştirilen testlerde hava akımının hızlı sağlanması, filtre sistemi ve havalandırmanın aşağı yönlü çalışması ve bu nedenle olumlu sonuçlar aldıklarını aktardı.

Uçağa maskeli ve maskesiz olarak koltuklara yerleştirilen mankenler ile gerçekleştirilen testte, 300’ün üstünde partikül çeşidi denendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal