Turpun Sağlığımıza Faydaları

Hem rengiyle hem tadıyla kendisini sevdiren turp, salatalarımızın vazgeçilmezi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, sayısız derde şifa olan turpun faydalarını bizlerle paylaştı.

13.02.2019-08:49 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-08:50) Turpun Sağlığımıza Faydaları

Hem rengiyle hem tadıyla kendisini sevdiren turp, salatalarımızın vazgeçilmezi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, sayısız derde şifa olan turpun faydalarını bizlerle paylaştı. İşte detaylar...

KIŞIN VAZGEÇİLMEZİ

Kış sofralarının koruyucu kalkan görevindeki turpun tadı da harika. Turpu ister salatalarınıza rendeleyerek ister de doğrayıp söğüş şeklinde tüketebilirsiniz. Sebze çorbasının içine 1 adet turp atmak kış çorbanızın tadını ve besin değerini zenginleştirir.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Turpun içerdiği demir, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve gününüzü maksimum enerjiyle geçirmenizi sağlar. İçeriğinde bulunan kalsiyum ve potasyum ise dolaşımı hızlandırarak ödem oluşmasını engellediği gibi bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiren bir başka faktördür.

GÜZELLİK VERİR

Turp; enerji metabolizmasında başrol oyuncusu olan B2 vitamini, diğer adıyla riboflovin yönünden de zengindir. Bu sayede turp B2 vitamini ile kilo kontrolümüze yardımcı olur. B2 vitamini ayrıca diğer B grubu vitaminleri ile simbiyotik birliktelikle cilt, saç, tırnak sağlığınıza ve güzelliğinize olumlu katkıda bulunur.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Turp katı sebzelerden biridir, kişiye çiğneme duygusunu tatmin etme açısından çok faydaslıdır. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde turpu dilimleyip az tuz, bol limonla birlikte tüketebilirsiniz. Turpun kan şekerini yükseltme ölçeği olan glisemik indeksi düşüktür. Kan şekerinizde oynama yapmayacağından dolayı tok hissetmenizi sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal