Türkiye'ye Yeni Getirilen Coronavac Aşısı Analiz Sürecinden Geçecek

Bugün sabah saatlerinde inaktif aşıların 10 milyon doz olan ikinci sevkiyatının 6,5 milyon dozluk kısmı Türkiye’ye getirildi. Ülkemize girişi yapılan yeni CoronaVac aşıları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tetkik edildikten sonra kullanılmaya başlanacak.

25.01.2021-14:51 - (Son Güncelleme: 25.01.2021-15:39) Türkiye'ye Yeni Getirilen Coronavac Aşısı Analiz Sürecinden Geçecek

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde Türkiye'de toplumsal bağışıklığın kazandırılması için uygulanan ve ikinci partide getirilen 6,5 milyon doz CoronaVac aşısı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yapılacak analizin ardından kullanılmaya başlanacak.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan açıklamasında, koronavirüs salgın sürecinde aşı uygulamalarında önemli bir sürece geçildiğini aktardı.

Türkiye'de klinik çalışmalardan sonra 13 Ocak tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya CoronaVac aşısının ilk dozunu uygulanmasının ardından 14 Ocak tarihinde sağlıkçılara başlamak üzere, toplumsal aşılamaya başladığını anımsattı.

Kısa süre sonra sağlık personellerinde 1 milyon aşılama oranının üzerine çıkıldığından bahseden Turan, salgının ancak toplumsal aşılanmanın sağlanmasıyla bitebileceğinin altını çizdi.

Toplumsal bağışıklığın kazandırılabilmesi için ilk olarak Çinli Sinovac firması tarafından üretilen CoranoVac aşısının 3 milyon dozunun, 30 Aralık tarihinde Türkiye'ye getirildiğini hatırlatan Turan, aşılardan rastgele numunelerin alınarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarına gönderilip 14 gün boyunca analiz edildiğini belirtti.

Turan, TİTCK'in, analizleri biten CoronaVac aşısı için 13 Ocak tarihinde ‘Acil Kullanım Onayı’ verdiğini belirtti.

‘BU, GÜVENLİK İÇİN YAPILAN BİR ÖNLEM’

Prof. Dr. Turan, söz konusu olan inaktif aşıların 10 milyon doz aşının ikinci sevkiyatının birinci partisi olan 6,5 milyon dozu için de güvenlik ve kontrol süreçlerinin başlayacağını bildirdi.

Bu analiz sürecinin tüm aşılara uygulandığının altını çizen Turan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

 

‘Dışarıdan ülkemize giren her aşı, ilaç ya da ilaç benzeri bir ajan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tetkik edilmeli. Bu, güvenlik için yapılan bir önlem. Ürün, 14 günlük tetkik süresini tamamladıktan sonra aşılamalar gerçekleştirilecek. Bu tamamen halkımız için yapılan ve uygulanan bir prosedürdür. Önceden de böyleydi, şimdi tüm aşıların tetkik edilmesi şart. Tetkik edildikten sonra aşının kişiyle buluşturulması gereklidir; bu, tüm aşılar için geçerlidir.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal