Türkiye'ye Gelmesi An Meselesi!

Çin’de 14 bin kişinin karantinaya alınmasına neden olan SARS virüsü sınır komşumuz olan Irak’ta da görüldü. IKBY Sağlık Kurumu, Süleymaniye kentinde Kovid-19 belirtilerine sahip olan hastaların aslında SARS virüsüne yakalandıklarını bildirildi.

23.11.2020-10:32 - (Son Güncelleme: 23.11.2020-11:44) Türkiye'ye Gelmesi An Meselesi!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Sağlık Kurumu, Süleymaniye kentinde bulunan Asa Hastanesi'nin biyolojik laboratuvarında yapılan testlerin sonucunda Ciddi Akut Solunum Yolu Sendromu (SARS) virüsüne rastlandığını bildirildi.

Kurum yaptığı açıklamada, Süleymaniye'de yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) belirtilerine sahip olan bazı hastaların test sonuçlarının pozitif çıktığını belirtilerek söz konusu hastaların Kovid-19 değil, SARS hastası olduklarının altı çizildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: SARS YAYILMIYOR

Konuyla ilişkin yapılan açıklamada IKBY Sağlık Bakanlığı, şu anda kentte SARS virüsünün yayılmadığını ve konuyla ilgili araştırma yapılacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Aso Havizi yaptığı yazılı açıklamada, Asa Hastanesi'nin SARS virüsünün kentte yayıldığına dair yaptığı açıklamanın hiçbir bilimsel temeli olmadığını ve virüsün yayıldığına dair bir kanıt bulunmadığını vurgulandı.

ÇİN'DE DE GÖRÜLDÜ

Çin'in Şangay Pudong havalimanında bazı kargo çalışanlarında SARS virüsü tespit edildi iddiası havalimanındaki 14 bin kişinin paniklemesine neden oldu. Çin polisinin 14 bin kişiyi karantinaya alma kararından sonra havalimanın kargaşa yaşandı. Karantina altına alınmak istemeyen vatandaşlar kurulan barikatları yıkarak aşmaya çalıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal