Türkiye'de Yüksek Dozlu C Vitamini Tedavisi Uygulanıyor mu?

Kanser ve akciğer hastalarında kullanılan yüksek dozlu C vitamini tedavisi, Türkiye’deki Coronavirüs hastalarında da uygulanıyor mu? Konuya ilişkin detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

13.04.2020-18:31 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-18:16) Türkiye'de Yüksek Dozlu C Vitamini Tedavisi Uygulanıyor mu?

Coronavirüsü tedavisinde C vitamininin yeri oldukça fazla konuşulmuştu. Bunun üzerine açıklamada bulunan İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Mutlu Demiray, "C vitamini eczanelerden alınabilecek bir tedavi değil,” dedi.

Prof. Dr. Demiray, ''C vitaminin dozunu artırdığınızda farmokolojik bir ilaç etkisi ortaya çıkıyor. Yüksek dozda C vitamini genetik yapınızın şekillenmesine kadar rolü olan bir vitamindir. Viral enfeksiyonlarda akciğeri koruduğu gösterildi. Çin'den iki tane doktorun 50 orta ağır Coronavirüs hastasının üzerinde yaptıkları çalışmalarda hiç ölüm bildirilmedi. Coronavirüste kullandığımız hiçbir ilaç kanıtlanmış bir bilgiye sahip değil.

‘C VİTAMİNİ TEDAVİSİ TÜRKİYE'DE DE UYGULANIYOR’

Coronavirüs tedavisinde bütün dünya yüksek dozda C vitaminini kullanıyor. Bizde de kullanılıyor. Sağlık Bakanlığımız 1 ay önce Coronavirüs ile ilgili ilk vakalar çıktığında hemen bizi arayarak elimizdeki bütün ürünleri aldı ve hastanelere dağıttı," şeklinde konuştu.

C VİTAMİNİNİN YAN ETKİSİ BULUNUYOR MU?

Bütün ilaç kombinasyonlarında C vitamini de rol alır diyen Prof.Dr. Demiray sözlerini şu şekilde devam etti:

"Yan etkiyi azaltır, ilaç etkinliğini artırır, hiç ilaç etkileşimi yoktur. Bu kadar güvenli bir vitamindir. Ülkemizde 1 aydır Coronavirüs hastalarında kullanılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın tedavi skalasında da yer alıyor."

TEDAVİ NASIL UYGULANIR?

Demiray, ''Sağlık Bakanlığı'na şu ana kadar yaklaşık 20 bin şişe 15 gram olarak C vitamini verildi. Bir hasta için 15-25 gram civarında 5-7 gün gibi bir tedavi öneriyoruz. Bir hasta için günde 2 kere uygulamadan 14-15 şişe yeterli olacak diye düşünüyoruz. Bütün hastalara yetecek kadar vardır.

Evde geçiren basit hastalara verilmesine gerek yok. Hastanede yapılması gereken bir tedavi yöntemi ve hastanede yatırılarak yapılacak tedavilerde kullanılıyor. Akciğer bulgusu varsa ve hastayı hastaneye yatırmayı düşünüyorsanız bunu uygulamanız lazım. Bitmek üzere de olabilir ama Sağlık Bakanlığımız ilave sipariş verdi '' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal