22 Temmuz 2019
  • Istanbul 31.11°
  • Ankara 29°
  • Izmir 35°
İmsak 03:53
Güneş 05:43
Öğle 13:16
İkindi 17:12
Akşam 20:38
Yatsı 22:20
BIST101.055
Dolar5,6769
Euro6,3731
Altın260,42

Türk Kahvesi Yapmayı Bir de Böyle Deneyin!

Türk kahvesi yapmak sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. Basit görülse de kendine özgü incelikleri olan geleneksel bir içecektir. İşte Türk kahvesini yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar...

Türk Kahvesi Yapmayı Bir de Böyle Deneyin!

İlk olarak kullandığınız kahvenin taze olmasına önem verelim. Kahvenizi hava almayan bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Türk kahvesi pişirirken arıtılmış ya da hazır soğuk su kullanın. Bu sayede kahve çekirdeklerine şok etkisi yaparak ısıtabilirsiniz. Bu sayede kahve çekirdekleri daha iyi açılarak mükemmel bir içim keyfi yaratacaktır.

Su, kahve ve şekeri 30-40 saniye kadar ateşe koymadan cezvede karıştırın.

Kahvenizi kısık ateşte pişirin.

Cezvenizi ocaktan alana kadar kaşık sokmayın ve karıştırmayın. Aksi halde köpüğü dağıtmış olursunuz.

Kahve biraz kabarmaya başlayınca, köpüğü fincanlara birer çay kaşığı dağıtın ve tekrar kaynatın.

Kahveyi fincanlara dökerken fincanın kenarından yavaş yavaş dökün. Ortadan hızla dökmek köpüğü varsa bile sönmesine yol açar. Kahveyi fincana aldığınızda eğer köpüksüzse diğer kahvedeki köpükleri küçük bir kaşık yardımıyla farklı bir fincana geçirebilirsiniz.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri