Tüp Bebek Yönteminde Dondurulmuş Embriyo Transferi Sağlıklı Mıdır?

Günümüzde sıklıkla tercih edilen tüp bebek yönteminde dondurulmuş embriyo transferinin sağlıklı olup olmadığı çok tartışılan konulardan biri haline geldi.

03.12.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-11:51)

Dondurulmuş embriyo sağlıklı mıdır? Günümüzde sıklıkla tercih edilen tüp bebek yönteminde dondurulmuş  embriyo transferinin sağlıklı olup olmadığı çok tartışılan konulardan biri haline geldi.

DONDURULMUŞ EMBRİYO TRANSFERİ SAĞLIKLI MIDIR?

Centrum Clinic Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, dondurulmuş embriyo transferinin tüp bebek yönteminin önemli bir aşaması olduğunu, bu işlemin tamamen sağlıklı olduğunu ve etkili sonuçları olduğunu belirtiyor. Embriyo dondurma işleminde, embriyolar gerektiğinde kullanılmak üzere -196 derecede dondurulur. İşlem başarılı yapıldığı takdirde başarı oranı bir hayli fazladır.

Taze embriyo transferi ile başarılı bir gebelik elde edilemediğinde ya da elde edilen gebelikler düşükle sonlandığında dondurulmuş embriyo transferi etkili bir alternatif yöntem oluyor. İleride anne olmak isteyen ancak farklı nedenlerden dolayı şu an çocuk sahibi olmayı düşünmeyen adaylar için de dondurulmuş embriyo işlemi son derece önemli.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal