Tüp Bebek Tedavisinde Selenyum Desteği

Tüp bebek tedavisi gören her çift, başarılı sonuçlar almak ister. Ancak bu her zaman mümkün değildir. Tüp bebek tedavisinde selenyum desteği olumlu sonuçlar almaya yardımcı oluyor. Peki nedir selenyum desteği?

10.01.2019-14:58 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-14:51) Tüp Bebek Tedavisinde Selenyum Desteği

Tüp bebek tedavisi gören her çift, başarılı sonuçlar almak ister. Ancak bu her zaman mümkün değildir. Tüp bebek tedavisinde selenyum desteği olumlu sonuçlar almaya yardımcı oluyor. Peki nedir selenyum desteği? İşte detaylar...

Selenyumun bulunduğu gıdalar;

Güçlü bir antioksidan olarak bilinen selenyum yumurta, karaciğer, ton balığı, morina balığı, kümes hayvanları ve brezilya fıstığında bol bol bulunuyor. Ayrıca ülkemizde kolayca bulunabilen kinoa ve chia tohumları selenyum açısından oldukça zengindir.

TÜP BEBEK ŞANSINI YÜKSELTİR

Serbest radikalleri azaltan, tiroid fonksiyonunu düzenleyen, astım semptomlarını düşüren selenyumun en büyük özelliklerinden birisi de erkeklerde sperm hareketliliğini sağlamaktadır. Sperm mitokondriyumu içerisinde dahil olan selenyum sperm hücrelerinin vajinal kanalı geçtiği sırada davranışlarının ve hareketliliklerinin artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle tüp bebek tedavisinde vücudun yeterli miktarda selenyum alması tüp bebek şansını önemli ölçüde arttırmaktadır.

DOĞURGANLIĞI ARTIRIR

Selenyum erkeklerde sperm kalitesi ve testosteron seviyesini arttırdığı gibi kadınlarda da doğurganlığı arttırmaktadır. Selenyumun E vitamini ile birlikte alınması erkeklerde başarı oranını önemli ölçüde arttırmaktadır. Yapılan araştırmalara göre sperm sayısının düşüklüğü selenyum eksikliği ile doğru orantılıdır. Bu nedenle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin başarıya ulaşmaları için vücudun günlük selenyum ihtiyacını düzenli olarak karşılaması gerekmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal