Tüp Bebek Başarısızlıklarının Nedenleri

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları çiftler için oldukça yıpratıcı bir süreçtir. Umutla başlayan heyecanın tekrar tekrar başarısızlıkla sonuçlanmasının nedenlerini haberimizde açıkladık.

28.01.2021-14:15 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-14:15) Tüp Bebek Başarısızlıklarının Nedenleri

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında yapılacak ilk işlem bu başarısız sonucun sebebinin altında yatan faktörün bulunmasıdır. Bu sayede gebeliğin oluşumunu engelleyen faktör ortadan kaldırılması gebelik şansı arttırılacaktır.

Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlığının Nedenleri

Rahim içi düzensizlik

Rahim iç duvarının yeterli seviyede gelişmemesi

Trombofililer (kan pıhtılaşma bozukluğu)

Anne ya da baba adayındaki genetik bozukluklar

Endometriozis

Uygulanabilecek Tedavi Yöntemleri

Erkek faktöründen kaynaklanan sorunlarda sperm incelemesi yapılmaktadır. Bu incelemelerde ise DNA kırıklıkları, dölleme yeteneği, hareket, sayı, şekil gibi birçok konu hakkında bilgi elde edilir.

Antioksidan, vitamin ve hormon tedavisi gerekli olabilir ya da sperm yapısının uyarılması sağlanabilir. Bunlar haricinde azospermi vakalarında sperm elde etmek için çeşitli yöntemler uygulanabilir.

IMSI (Büyük Büyütmeli Mikroenjeksiyon): Bu işlem ile spermler binceler kat büyültülerek incelenir. İnceleme sonucunda en iyi sperm seçilir. Seçilen sperm yumurtaya enjekte edilerek gebelik şansı arttırılır.

Preimplantasyon (Genetik Tarama): Bu işlem ile embriyolar uterusa yerleştirilmeden önce kromozomal açıdan değerlendirilerek genetik taramadan geçirilir. Sağlıklı bulunan embriyolar tespit edilerek transfer işlemi gerçekleştirilir.

Embriyo Yapıştırıcı: Embriyonun rahme tutunmasıyla ilgili problemlerde kullanılan bir yöntemdir. Özel sıvılar ile katetere embriyolar alınır ve rahme özel besleyici sıvılar verilir.  Özel sıvıların transferinde seçilen embriyolara da yer verilir. Bu sayede embriyonun rahme tutunma olasılığı artabilir.

Ofis Histeroskopi: Rahim içi değerlendirme yöntemidir. Anestezi olmadan özel histeroskopi ile uterin sorunları belirlenebilir. Görülen sorunlar şunlar olabilir;

Rahim içi adezyon alanları

Polipoid gelişimler

Uterus anomalileri

Endometrial hiperplazi

Endometrit

Tedavi Süreçlerinde Çiftlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Sürecin sabır ve dikkat getirdiği

Merkez seçiminin oldukça önemli olduğu

Stresin olumsuz yönde etkilediğini

Doktor tavsiyelerini mutlaka dikkatte alınması gerektiği

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal