Tüm Hastalıklarla Savaşıyor

Hafızayı uyarmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmeye, öksürükleri yatıştırmaya, ateşleri hafifletmeye enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olan mucizevi bir bitki kekik çayı...

26.03.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-10:11) Tüm Hastalıklarla Savaşıyor

Birçok vatandaş içerisinde bulunduğu rahatsızlığı gidermek için tercihini doğal şifalı bitkilerden yana kullanıyor. Bu bitkilerden biri hemen hemen her hastalığa iyi gelen faydalarını okuyunca şaşıracağınız kekik çayı.

KEKİK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Kekik çayı sindirim sistemi için harika bir arındırıcı bitkidir ve bazı bağırsak kancalı kurtlarını ve yuvarlak solucanlarını yok ettiği ve zengin veya yağlı yiyeceklerin sindirimine yardımcı olduğu bulunmuştur. Kekik ayrıca idrar yolu sağlığı için de gereklidir ve enfeksiyonları önlemeye ve sağlıklı bakterileri dengede tutmaya yardımcı olabilir. Kekik, otlar arasında en yüksek antioksidan seviyelere sahiptir. Serbest radikalleri ve diğer hastalık üreten maddeleri vücuttan atmada güçlü etkileri olan lutein, zeaksantin ve naringenin gibi biyoflavonoidlerle doludur.

KEKİK ÇAYI NEYE İYİ GELİR?

Kekik çayı, diğerlerinin yanı sıra kronik hastalık, solunum yolu enfeksiyonları, obezite, kas gerginliği, adet krampları, uykusuzluk, demans, üzgün mideler ve kabızlıktan muzdarip insanlar için oldukça az fayda sağlar. Bunun nedeni yüksek C vitamini, A vitamini, bakır, demir, manganez, potasyum, fosfor, karvakrol, piridoksin ve çok sayıda güçlü antioksidan bileşiktir.

KEKİK ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR Mİ?

Solunum sorunları için, hem antibakteriyel hem de anti-enflamatuar özelliklere sahip az sayıda bitkisel çay, bundan daha iyidir, yani sadece öksürük ve tıkanıklığı yatıştırmakla kalmaz, aynı zamanda daha hızlı olmanıza yardımcı olmak için altta yatan patojene de saldırır.

KEKİK ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Genellikle kilo kaybı çayı olarak övülen bu bitkisel ilaç iştahı baskılayabilir, ancak yine de enerjiyi artırabilir ve değerli besinler sunarak yemekler arasında daha az aşırı yeme ve atıştırmalıklara yol açabilir. Bu çayda bulunan bileşikler ayrıca yağ yakımına ve kilo verme çabalarına yardımcı olabilecek metabolizmayı optimize edebilir.

Gebe kadınların hamileliklerinin başında kekik çayı içmeleri tavsiye edilmese de, uyarılmış menstrüasyon nedeniyle olası düşüklerden korkmak için, bazı geleneksel tıp yaklaşımları bu çayı emeği indüklemek için kullanır. Bununla birlikte, hamilelik sırasında bitki çaylarının kullanılması, özel durumunuza göre doktorunuzla tartışılmalıdır.

KEKİK ÇAYI ADET SÖKTÜRÜR MÜ?

Kekik çayı, bazı aktif bileşiklerin anti-spazmodik etkileri nedeniyle menstrüel krampları ortadan kaldırmada çok etkilidir. Bu çay ayrıca menstruasyonun ağrısını ve rahatsızlığını ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir ve hatta ruh hali değişimleri gibi diğer yan etkileri iyileştirebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal