Trump'ın Açıklamalarının Ardından İlaç Firmaları Covid-19 Aşısı İçin Teminat Verdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs aşısıyla ilgili yaptığı açıkları ve eyaletlere gönderilen '1 Kasım'da hazır olun' yazılarından sonra ilaç firmalarından güvence açıklaması geldi.

09.09.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-09:59) Trump'ın Açıklamalarının Ardından İlaç Firmaları Covid-19 Aşısı İçin Teminat Verdi

ABD’de yeni tip koronavirüs salgını için ilaç geliştirme gayretinde olan 9 büyük ilaç firması ortak bir açıklama yaparak geliştirecekleri aşının güvenli olacağına dair taahhütte bulundu.

Moderna, Pfizer, Novavax gibi firmalar dahil, koronavirüs aşısı üzerine çalışan 9 ilaç firması tarafından yapılan yazılı açıklamada, potansiyel aşıların güvenliği ve etkinliği konusunda vatandaşların rahatlatmasını sağlayacak söylemler yer aldı.

Açıklamada, ‘Aşılanmış kişilerin güvenliğini ve refahını her zaman birinci önceliğimiz olarak göreceğiz’ ifadesine yer verildi.

Ortak yapılan bu açıklamada, klinik deneylerin 3 aşamasının da güvenli olduğunu ve işe yaradığını ispat edene kadar, şirketler tarafından geliştirilen aşıların Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayına sunulacakları belirtildi.

AÇIKLAMA, TRUMP’IN AŞI HAKKINDA KONUŞMASININ ARDINDAN GELDİ

Koronavirüs aşısı üzerinde çalışmalar yürüten büyük ilaç şirketlerinin açıklaması, ABD Başkanı Trump'ın aşı onay sürecine yönelik yaptığı açıklamalar ve halk arasında aşı yaptırma konusunda oluşan şüphelerin ortadan kaldırılması amacıyla geldi.

Trump, geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında, 3 Kasım'daki seçim gününden önce koronavirüs aşısının kullanıma sunulacağına yönelik, ‘Çok yakında aşı olacağız. Belki çok özel bir tarihten önce. Hangi tarihten bahsettiğimi biliyorsun’ ifadelerini kullanmıştı.

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz ay NPR-PBS ortak anketindeki sonuçlara göre, Amerikan halkının yüzde 35'inin, ‘bir aşı bulunsa bile, yeni tip koronavirüs aşısı olmayı kabul etmeyeceği’ bilgisine yer verişmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal