Toprak Yeme İsteği Kansızlık Belirtisi mi?

Kansızlık belirtilerinin içinde en belirgin olanı halsizlik ve yorgunluktur. Kansızlığın tedavisinin olmasının yanı sıra bazı belirtiler bunun ileri safhada olduğunu açıkça göstermektedir.

23.11.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 23.11.2019-13:28)

Genel kansızlık belirtilerinin içinde en kolay anlayabileceğiniz, eskiden kolayca yaptığı işleri artık yapamama durumu olabilir. Bilhassa ileriki yaşlarda merdiven çıkamama, nefes darlığı, ağır eforlarla beliren çarpıntı gibi bulgular kansızlık belirtileridir.

TOPRAK YEME KANSIZLIKLA BAĞLANTILI MI?

Zararlı olan ve de besleyici hiçbir özelliği olmayan toprak, boya ve kum gibi maddeleri yeme isteğinin gelmesi bir çeşit kansızlık belirtisi şeklinde gösterilir. Çoğunlukla çok küçük yaşlarda başlayan bu alışkanlık kendiliğinden kaybolur.

Çocuklardaki toprak yeme isteği kansızlık belirtileri arasında gösterilmektedir. Tabi çocuklarda kansızlık sorununun en yaygın nedenlerinden biri şüphesiz demir vitamini kaynaklı eksikliktir.

Toprak yeme isteği kansızlık belirtileri içinde olabileceği gibi, kansızlık hastalığının başlangıç nedenleri arasında da olabilmektedir. Bazı araştırmalarda demir eksikliği olan insanlarda özellikle gıda sınıfına girmeyen maddeleri yeme eğilimi olduğu gözlenmiştir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal