Toksinlerden Kurtularak Gençleşin, Vücut Detoksu İçin Hazır mısınız?

Vücudumuzdaki toksinlerden kurtulmak ve zinde bir bünyeye sahip olmak istiyorsak bazı kurallara uymak zorundayız. İşte vücut detoksu yapmanın 5 pratik yöntemi.

19.03.2019-17:00 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-17:00) Toksinlerden Kurtularak Gençleşin, Vücut Detoksu İçin Hazır mısınız?

Detoks, belirli bir diyeti veya vücudu toksinlerden arındırdığını iddia edenbazı özel ürünlerin kullanılması, böylece sağlıklı olmayı ve kilo kaybının hızlanması anlamına gelir. vücudunuz toksinleri yok etmek için iyi donanımlıdır ve bunu yapmak için özel diyetler veya pahalı takviyeler gerektirmez.

UYKUYU ÖNEMSEYİN

Vücudunuzun sağlık ve doğal detoks sistemini güçlendirmek için her gece yeterli ve kaliteli bir uyku şarttır. Uyku, beyninizin kendisini yeniden düzenlemesini, yeniden şarj etmesini ve gün boyunca birikmiş toksik atık yan ürünlerini uzaklaştırmasını sağlar. Bu atık ürünlerden biri, alzheimer hastalığının gelişmesine katkıda bulunan beta-amiloid adı verilen bir proteindir. Uyku yoksunluğu olduğunda vücudunuzun bu işlevleri yerine getirme zamanı olmaz, bu nedenle toksinler birikir ve sağlığı çeşitli yönlerden etkileyebilir.

İŞLENMİŞ GIDALARA HAYIR DİYİN

Şekerli ve işlenmiş gıdaların günümüzdeki halk sağlığı krizlerinin temelini oluşturduğu düşünülmektedir. Şekerli ve yüksek oranda işlenmiş gıdaların fazla tüketimi, obezite, kalp hastalığı, kanser ve diyabet gibi kronik hastalıklarla ilişkilendirilmiştir. Bu hastalıklar karaciğer ve böbrek gibi organlara zarar vererek, organların doğal detoks sistemini engeller.

 AKTİF OLUN

Düzenli egzersiz daha uzun bir yaşam ve tip 2 diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve bazı kanserler dahil olmak üzere birçok durum ve hastalık riskinin azalması ile ilişkilidir. Egzersizin sağlığa faydalarının ardında birkaç mekanizma olsa da, iltihaplanmanın azalması kilit bir noktadır. İltihaplar bazı durumlarda gerekli olmakla birlikte, çoğu vücudunuzun işleyişini zayıflatır ve hastalığı teşvik eder. Düzenli egzersiz, iltihabı azaltarak hastalığa karşı korumanıza yardımcı olabilir.

ALKOLÜ REDDEDİN

Karaciğerinizde alkolün %90'dan fazlası metabolize edilir. Karaciğer enzimleri, kansere neden olan bir kimyasal olarak bilinen, asetaldehit için alkolü metabolize eder. Asetaldehit'i bir toksin olarak tanıyan karaciğeriniz onu daha sonra asetat adı verilen zararsız bir maddeye dönüştürür. Alkolün sınırlandırılması veya tamamen bırakılması, vücudunuzun detoks sisteminin güçlü çalışmasını sağlamanın en iyi yollarından biridir.

SU TÜKETİN

Suiçmek, susuzluğunuzu gidermekten çok daha fazlasını yapar. Vücut ısınızı düzenler, sindirime ve besin emilimine yardımcı olur ve atık ürünlerin atımını sağlayarak detoks işlevi görür. Su, atık ürünleri taşır, bu atıkları idrar, nefes veya terleme yoluyla etkin bir şekilde vücuttan atar. Bu nedenle, uygun şekilde su içmek detoks için önemlidir. Su için yeterli günlük alım, erkekler için 3.7 litre ve kadınlar için 2.7 litredir. Diyetinize, yaşadığınız yere ve aktivite seviyenize bağlı olarak daha fazla veya daha az ihtiyacınız olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal