Tırnak Batmasına Ne İyi Gelir?

Tırnak batmasına ne iyi gelir? Erkeklerde daha sık görülen tırnak batma problemi, özellikle yürüme sırasında vermiş olduğu çok büyük ağrından dolayı rahatsız edici bir hal alır.

09.06.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:04) Tırnak Batmasına Ne İyi Gelir?

Tırnak Batmasına Ne İyi Gelir?

Tırnak batmasına ne iyi gelir? Erkeklerde daha sık görülen tırnak batma problemi, özellikle yürüme sırasında vermiş olduğu çok büyük ağrından dolayı rahatsız edici bir hal alır. Hatta bu yüzden ayakkabı giyemeyen ve terlikle dolaşmak zorunda kalan birçok kişi var. Bunun çözümü ise haberimizde.

Tırnak Batması Nedir?

Tırnak batması; tırnak yatağı olarak bilinen alana doğru tırnağın uzanmasıdır. Bundan dolayı çok büyük bir ağrı demektir. En çok görüldüğü yer ise ayak başparmağıdır. Tırnağın köşe kısmının kıvrılması ve cilde doğru gömülmesi şeklindedir. Tırnak batmasının farklı tedavi yöntemleri vardır.

Tırnak Batmasının Tedavisi Var mı?

Tırnak batması tedavisi vardır. Bunun için hem doğal olan yöntemleri kullanabilir ya da bir cildiye uzmanına gidebilirsiniz. Özellikle evde uygulanabilen metotlar çok etkili olmasının yanı sıra kısa bir süre içinde sonuç verir.

Tırnak Batması Tedavisi Nasıl Olur?

  • Tırnak batmasına ne iyi gelir: Tırnak batmasının görülmüş olduğu durumlarda buna karşılık törpü her daim işe yarayan bir yöntemdir. Sorunun ortaya çıkmasının en büyük nedeni, kesme işleminin ardından özellikle köşe kısmında parçanın bırakılmış olmasıdır. Bu yüzden her tırnak kesini sonrasında yapılacak olan şey ilgili bölgeyi son derece sağlıklı bir biçimde törpülemektir.
  • Tırnak batmasına çözüm olarak sunulan bir diğer yöntem ise pamuk kullanımıdır. Her ne kadar kulağa biraz garip gelse de pamuk sayesinde bu rahatsız edici sorundan kurtulmak mümkün olacaktır. Bunun için yapılacak olan hamle ise deri ile tırnağın batan kısmının arasına bir pamuk koymaktır. Çok büyük olmayacak bu pamuk sayesinde ilişki kesilir. Batma olmadığı için doğal olarak acı da hissedilmez.
  • Birçok farklı sorunun çözümünde kullanılan tuzlu su yöntemi bu problem için de birebirdir. Özellikle burada oluşabilecek olan farklı enfeksiyonların önüne geçmek gerekir. Öncelikle ılık suyun içine yaklaşık bir çorba kaşığı kadar tuzu koyulması lazım. Bunun ardından hemen karıştırma işlemini uygulayın. Daha sonra batmış tırnağı içine sokun ve belli bir süre bekletin. En fazla 20 dakikalık bir zaman dilimi yeterli olacaktır. Bu şekilde sorunun ortadan kalkması sağlanabilir.
  • Tırnak batması çözümü içinde kekik çayının çok farklı bir yerinin olduğunu unutmamak lazım. Gerek enfeksiyon gerekse iltihapla mücadele konusunda son derece başarılı bir üründür. Bunun için bir fincanlık sıcak su kullanılır. İçine yaklaşık olarak iki yemek kaşığı dolusu kekik koyulmalıdır. 5 dakika boyunca bunu demleyin. Batık kısmının bu çay içinde bekletilmesi gerekir. Günde 2 kere yapmak yeterli olacaktır. Çünkü en kısa sürede bunun olumlu sonuçlarını görebilirsiniz.

Tırnak batmasına ne iyi gelir: Tırnak batmasına iyi gelen şeylerin içinde özellikle doğal yağlar da mevcuttur. Gerek zeytinyağı gerekse çay ağacının yağı bu iş için her daim kullanılabilir.  Masaj yapar gibi uygulamak şarttır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal