Tırnak Batması Nasıl Geçer?

İnsana hayatı dar eden tırnak batması rahatsızlığı birçok kişinin ortak problemidir. Peki ağrılı, iltihaplı ve zorlu bir durum olan tırnak batması nasıl geçer? Tırnak batmasının çözümü nedir? Tırnak batması nasıl tedavi edilir?

15.01.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-18:38)

Yanlış uygulamalar sonucunda pek çok kişiye problem yaratan tırnak batması genellikle tırnağın büyüyerek deri altına girmesi şeklinde görülür. Ağrılı, iltihaplı ve zorlu bir durum olan tırnak batması nasıl geçer? Tırnak batmasının çözümü nedir? Tırnak batması nasıl tedavi edilir?

TIRNAK BATMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Evde uygulayacağınız kolay çözümlerle tırnak batmasını tedavi edebilirsiniz. Deriye batmakta olan tırnağın kenarını kaldırmaya çalışarak tırnak ile deri arasına bir parça pamuk sararak sağlam duracak şekilde yerleştirin. Bu acı veren bir işlem olmasına rağmen evde tedavinin en önemli kısmıdır. 

Daha sonra ayağınızı gün içerisinde 4 defa sıcak su içerisinde bekletin ve hemen sonra araya koyduğunuz pamuğu biraz daha ileri itin. Bu pamuğu her gün değiştirin. 7-15 gün içerisinde tırnağınız büyüyecek ve batma problemi geçecektir. Bu işlemi düzenli olarak her gün yapmanıza rağmen herhangi bir iyileşme olmadıysa doktora görünün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal