Tıp Dünyası Şokta! Kulağından Çıkanlar İnanılır Gibi Değil

Hindistan'da insanı şoke edecek bir olay yaşandı. Kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 12 yaşındaki Shreya Darji'nin kulaklarından bugüne kadar yaklaşık bin tane dev karınca çıkarıldı.

04.02.2016-18:51 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Tıp Dünyası Şokta! Kulağından Çıkanlar İnanılır Gibi Değil

Hindistan'ın Gucerat eyaletinin Deesa ilçesinde insanı şoke edecek bir olay yaşandı.  12 yaşındaki Shreya Darji'nin ebeveynleri, küçük kızlarının kulağından her gün ortalama 10-15 kadar karıncanın dışarı çıktığını kaydetti.

Shreya ilk kez geçen yılın Ağustos ayında sorun yaşamaya başladı. Kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen küçük kızın kulak kanalında doktorlar karıncalar bulduğunu söyledi.

Bugüne kadar doktorlar Shreya'nın kulağından yaklaşık bin civarında karınca çıkardı. Ancak yapılan tüm tedavi denemelerine rağmen küçük kızın kulağındaki sorun devam ederek, karıncalar üremeye devam ediyor.

Endoskopik kamerayla çekilen görüntülerde doktorlar Shreya'nın kulağından, ölü karıncalar çıkarıyor.

Küçük kızın çaresiz anne ve babası her yolu denediklerini ancak karıncalardan kurtulamadıklarını dile getirdiler.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Jawahar Talsania, "Yapılabilecek tüm taramaları yaptık. MRI ve CT taramalarına rağmen her şey normal görünüyor. Küçük Shreya'nın kulaklarında hiçbir anormallik bulamadık.



Karıncaların bazen ısırmaları dışında küçük kız hiçbir acı çekmiyor. Kulak kanallarında herhangi bir hasar da tespit etmedik" açıklamasında bulundu.

Dr. Jawahar, "Shreya'nın ailesi normal bir hayat sürüyor ve sağlıklı bir çevrede yaşıyor. Bu sebeple yaşam şartlarının da bu duruma sebep olduğunu iddia edemeyiz.

Karıncaların kökünü kurutmak için onları kulak damlasıyla boğmayı da denedik fakat üremeye devam ettiler.

Karıncaların kulak içine yumurta bıraktığını düşünmüyoruz. Kulağın içinde bir kraliçe karınca da tespit edemedik.

Kulağın içine endoskopik kamerayla girip yumurta çemberi de aradık fakat bir çözüme ulaşamadık. Tüm bu sonuçlar karşısında tamamen şaşırmış durumdayız. Tıp tarihimizde böyle bir vaka ile hiç karşılaşmamıştık" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal