Testisler Mantar

Testis kaşıntısı, testislerde yara, testis derisinde kızarıklık, testislerde kızarıklık, testis derisi pullanması, testislerde kızarıklık ve yanma, testislerde mantar, mantar belirtileri konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

07.05.2018-16:44 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-16:20) Testisler Mantar

Testis kaşıntısı, testislerde yara, testis derisinde kızarıklık, testislerde kızarıklık, testis derisi pullanması, testislerde kızarıklık ve yanma, testislerde mantar, mantar belirtileri konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

TESTİSLERDE MANTAR

Mantar enfeksiyonu cilt hastalıkları arasında en yaygın olanıdır. Mantar hastalığı genel olarak kıl, deri ve tırnak gibi dokularda oluşan kaşıntı , kızarıklık, sulanma ve pullanma şeklinde meydana gelen enjeksiyondur.

Mantar enfeksiyonu yaz aylarında artış gösterir. Matar emfeksiyonu tedavi edilmediği taktirde başka enfeksiyonların oluşmasına zemin hazırlar. Lenf bezlerine yayılır bu nedenle lenf bezi iltihabı yapabilir. Bu enfeksiyon ilerlediği zaman fil ayağı denen hastalık maydana gelir.

MANTAR BELİRTİLERİ

Mantar hastalığı el ve ayakta kaşıntı, kızarıklık, sulantı, sertleşme, kalınlaşma ve bazen kepeklenme şeklinde kendini gösterir.

MANTAR TEDAVİSİ

Krem, losyon, sprey ya da mantar ilaçları ile tedavi edilir. Tırnaklarda ise tırnak yatağı tamamen bozulmuşsa, tırnak çekimi yapılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal