Tercih Organik Ürünler Olmalı

Sağlık için organik ürünler tercih edilmeli.Eskiden insanlar kendileri üretip kendileri yerdi.Günümüz gelişen teknolojisiyle üretimi çoğaltmak için organik olmayan ürünler, hormonlu ürünler üretiliyor.Peki neden organik tüketmeliyiz, organik ürünler neden pahalı kafanızda soru işareti olarak durmasın.

29.01.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-10:18)

Günümüzde daha da tercih edilmeye başlayan organikler ürünler nedir, maliyeti neden fazladır? sorularına kısaca özetledik.

Organik Nedir?

Organik, üretim sürecinde kimyasal kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı olarak ilerleyen tarımsal üretim şeklidir.Ekolojik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Daha geniş anlamda çevreyi korumayı amaçlayan, doğadan aldığını doğaya geri veren, tarımın sürekliliğini sağlamayı hedefleyen ve hatta çalışanlarının menfaatlerini korumaya başlayan toplu bir felsefenin ürünü, bir yaşam biçimidir. Organik ürünler vücudunuzun doğal dengesini bozmaz, canlılık verir, tamamen doğadaki organik bitkilerden üretilir. Saf ve doğal olmayan hiçbir madde içermez. Organik ürünlerin üretilme süreci aslında çok zor ve emek gerektiren bir süreçtir. En başta toprağı temizlemek zahmetli bir olduğu için sabır gerektirmektedir.Bunun yanında pestisit ve suni gübre kullanılmamasından dolayı verim ciddi anlamda düşebilmektedir. Tarlalara tarım araçları, traktörler vb. giremediği için işçilik maliyeti artmaktadır.En önemlisi ise, her bir üretim döneminde ayrı ayrı sertifika ücreti ödenmesi maliyeti yükseltmektedir.

İnsanlar, genellikle ilaçlı ürünlerin bulunduğu manav,pazar ya da marketleri tercih etmektedir. Çünkü bütçelerine daha uygun olduğu için alım oranı artmakta fakat sağlıklarını bozmaktadırlar.Bu noktalardan her alışveriş yapıldığında üreticinin verdiği bir sürü emek neredeyse yok oluyor. Herşeyin dışında en önemli olan şey sağlık ve onunda bozulduğu farkedilmemektedir.Maalesef maliyet yüksek olunca organik olmayan ürünler alınmaktan vazgeçilmiyor. Organik olmaktan uzak, ilaçlı, kendi halinde yetişemeyen ürünler her tüketilişinde hasta olma riski artıyor ve sağlıklı beslenilmemiş oluyor. Yani, organik ürünlere sahip çıkılmadıkça sağlığa da sahip çıkılmamış oluyor.

Araştırmalara bakıldığında, organik ürün kullanmaya başlayanların çoğunluğu hasta bireylerdir.Göz görmeyince gönül katlanır düşüncesiyle organik olmayanları kullanmaya devam edilmekte.Ne yazık ki çoğunluk aynı hatayı yapmaktadır ve hastalık kapıyı çalınca insanlar organik ürünlere yönelmektedir.Kısaca organik ürünler o saatten sonra ilaç niteliğinde olmakta.Hem maddi hem manevi olarakta geçerli bu durum.İnsanlar organik ürünlerin pahalılığından yakınıyor.Fakat birey olarak yapılan seçimler (alışveriş seçimlerimiz) üretimi ve ekonomiyi yönlendirir. Sadece "ucuz ve bozulmayan ürün" talep edildiği sürece tüm sistem ucuz ürün üretmek için seferber olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal