Tazorac Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır?

İlk zamanlar akne tedavisi için kullanılan ve daha sonra kırışıklıklara iyi geldiği gözlemlenen bu kremin nasıl kullanılması gerektiğini anlatıyoruz.

17.10.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-11:36)

Piyasa çıktığında akne problemleri için sunulan tazorac daha sonra kırışıklık tedavisinde kullanılmaya başlandı. Peki, nasıl kullanılır?

TAZORAC NE İŞE YARAR? NASIL UYGULANIR?

Yüzünüzü ılık su ve yumuşak bir temizleyici ile durulayın. Yüzünüzü bir el havlusuyla yavaşça kurulayın. Tazorac uygularken ilaçlı temizleyiciler veya alkol bazlı tonikler tercih etmeyin. Yüzünüze ve boynunuza ince bir tabaka nemlendirici sürün. Bu, cildinizi Tazorac’ın sebep olabileceği tahrişlerden koruyacaktır. Sürdüğünüz nemlendirici çeşidi size bağlıdır, fakat alfa-hidroksi veya salisilik asitler gibi öteki yaşlanma karşıtı ilaçlar barındıran bir nemlendirici tercih etmeyin. Bezelye büyüklüğünde bir Tazorac damlasını parmak uçlarınıza yerleştirin ve ilacı hafifçe kırışıklıklardan etkilenen yerlere sürün. İlacı yüzünüze sürmeyin. Tazorac’ı uyumadan önce günde yalnızca bir kez uygulayın. Bezelye büyüklüğünde bir damladan çok sürmeyin, aksi durumda yan etki ve tahriş olasılığını büyük ölçüde artıracaksınız. Sabahları, yüzünüzü aynı nazik temizleyiciyle durulayın. Yüzünüzü kurulayın ve bütün yüzünüze ve boynunuza güneş kremi barındıran bir nemlendirici sürün. Tazorac, cildi güneşe karşı daha duyarlı duruma getirme eğilimindedir, bu sebeple açık havada olmayı planlıyorsanız her vakit en az SPF 15 uygulayın. Hekiminiz durduğunu dile getirene dek günlük Tazorac’ı kullanmaya devam edin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal