Tavuk Pişirmeden Önce Yıkanır mı?

Tavuk etini hijyenik olsun diye pişirmeden önce yıkarız. Oysa araştırmalar kaş yapayım mderken göz çıkardığımızı ortaya koydu.

03.08.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-18:25) Tavuk Pişirmeden Önce Yıkanır mı?

Araştırmalar etin yıkanmasını öneriyor zannetseniz de durum hiç de öyle değil. Aslında yıkamak mikrobu arttırırken araştırmacıların tavsyesi yıkamamak yönünde. 

TAVUK ETİ YIKANIR MI?

Sağlıklı ve ekonomik olması sebebiyle severek yediğimiz tavuk etleri, doğru biçimde yendiğinde birer protein kaynağıdır. Tüketiciler tavuk etlerini yıkamayı düşünürler. Fakat bu hal çok da sağlıklı değildir. Çünkü çiğ tavuk etinde var olan az miktardaki bakteri, mutfak ürünlerinize bulaşır, bu da diğer ürünlere bulaşmasını sağlar. Bu da sağlıksız hallere yol açar.

ZEHİRLİYOR

Birleşik Krallık'ta tavuk eti üstüne yapılan çalışmalar, tavuk eti yıkamanın zehirlenmelere sebep olabileceğini dahi belirledi.Buna sebep olarak da yine aynı neden var. Tavuk eti üstünde bulunan kampilobakterin su yoluyla mutfak lavabosuna, diğer yerlere bulaşması gösteriliyor. İngiliz çalışmacılar, tavuğun pişirmeden evvel yıkanmasının sizi zehirleyebileceğini bile belirtiyor. 

PİŞİRİNCE KORUNURSUNUZ

Uzmanlar, tavuk etlerinin pişirmenin hijyen açıdan tehlikeyi önlediğini açıkladılar. Tavuk etleri ambalajlama esnasında yıkanmakta ve hijyenik biçimde paketlenmektedir. Üstlerinde kalan az miktardaki bakteri depişirme  ile yok olur. Siz tavuk etini pişirmeden evvel yıkarsanız, et üstündeki bakterilerin mutfağa dağılmasına haliyle sağlıksız bir ortama neden olursunuz.

ZEHİRLİYOR

Birleşik Krallık'ta tavuk eti üstüne yapılan çalışmalar, tavuk eti yıkamanın zehirlenmelere sebep olabileceğini dahi belirledi.Buna sebep olarak da yine aynı neden var. Tavuk eti üstünde bulunan kampilobakterin su yoluyla mutfak lavabosuna, diğer yerlere bulaşması gösteriliyor. İngiliz çalışmacılar, tavuğun pişirmeden evvel yıkanmasının sizi zehirleyebileceğini bile belirtiyor. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal