Tavuk Pişirirken Bunlara Dikkat!

Besinleri tüketirken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Son zamanlarda yanlış tavuk tüketiminin gıda zehirlenmesine neden olabileceğini duyuran uzmanlar, özellikle satın alınan tavuğun ambalajlı ve kesinlikle belgelendirilmiş olması gerektiğini söyledi. Peki, tavuk tüketirken nelere dikkat etmeliyiz?

21.02.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-14:16) Tavuk Pişirirken Bunlara Dikkat!

Prof. Dr. Nevzat Artık, kasaplardan tavuk alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere yönelik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Artık, "Üzerindeki son kullanma tarihine de dikkat etmek lazım. Ambalajlı ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve denetlenen tesislerde üretildiği için güvenlidir. Tavuk ve tavuk eti ürünleri soğuk zincir bozulmadan tüketicilere ulaştırılmalı, etiketinde belirtilen süreler içerisinde tüketilmelidir. Alınan ürün eve gidene kadar çözünmüşse, tekrar dondurmadan tüketilmelidir" şeklinde konuştu.

TAVUK YIKANMALI MIDIR?

Çiğ tavuğa dokunduktan sonra ellerin mutlaka yıkanması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Artık, "Tavuk eti pişirilmeden önce yapılması gereken tek şey, mutfak tezgahı ve malzemelerine teması mümkün olduğunca engellenerek doğrudan tencereye alınmasıdır. Çiğ tavuk pişirilmeden önce yıkanırsa gıda zehirlenmesi riskini arttırmaktadır. Tavuk eti iyi piştiği takdirde tüm zararlı mikroorganizmalar yok olacaktır" dedi.

TAMAMININ PİŞİRİLMESİ GEREKİYOR

Tavuk etinin tamamının tam olarak pişirilmesine dikkat çeken Prof. Dr. Artık, "Özellikle, etin en zor pişen iç kısımlarında kanlı ya da kırmızı bir bölüm kalmamasına dikkat edilmelidir. Tavuk ve diğer et ürünlerinin tamamen pişirilmesi için iç sıcaklıklarının 72 derece veya daha yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi tavsiye edilir" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal