Yaz mevsiminde doya doya yaptığımız tatil sonrasında bütün bir yılın verdiği o yorgunluğu üzerimizden attık dileğimizce de yemek yedik! Oysa tatil öncesi fit bir vücuda sahip olmak için bir o kadar emek harcamıştık. Tatilde ise ipin ucunu salmış olabiliriz fakat bunu devam ettirmek yerine şimdi toparlanma zamanı. işte uzmanların önerdiği kilo toparlama diyetinin detayları;

TATİLDEN SONRA KİLO TOPARLAMA DİYETİ

ÖDEM ATICI ÇORBA TARİFİ

MALZEMELER

2 adet kabak,1 adet kapya biber, 1/2 orta boy soğan, 1/2 adet havuç 2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek, 1/2 adet limon, 1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Tüm malzemeler yıkanır ve iri parçalar halinde kesilip tencereye konur, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur. Malzemelerin üstüne gelinceye kadar su eklenir. Pişirilmeye bırakır . Pişen sebzeler mutfak robotundan veya blendırdan geçirilerek çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Kalkınca: 2 su bardağı elma/ salatalık dilimli ve naneli su

1.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

- Açık çay/bitki çayı (şekersiz)

- 1 adet haşlanmış yumurta+6 adet çiğ badem

- Bol söğüş sebze ve yeşillik

- 1 ince dilim tam buğday/çavdar ekmeği

Öğle(12:00-13:00):

- 1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte

- 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(15:30-16:00):

- 2 adet bütün ceviz+1 fincan şekersiz kahve

Akşam(19:00-20:00):

- 1 el büyüklüğünde ızgara hindi veya tavuk

- 1 kase bol dereotlu cacık+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(21:30-22:00):

- 1 kase light yoğurt+1 yemek kaşığı öğütülmemiş keten tohumu

2.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi

- 1 yemek kaşığı siyah çekirdekli kuru üzüm veya 3 adet kuru erik

- 1 çay kaşığı toz tarçın

- 1 su bardağı yağsız organik süt

Öğle(12:00-13:00):

- 1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte

- 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(15:30-16:00):

- Yarım paket pirinç patlağı+1 fincan yeşil çay/kahve

Akşam(19:00-20:00):

- 1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte

- 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran+Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(21:30-22:00):

- 2 dilim tarçınlı ananas

3.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

- Açık çay/bitki çayı (şekersiz)

- 4 yemek kaşığı lor peyniri (çörek otu ve karabiber eklenmiş)

- Yarım avokado

- Bol söğüş sebze ve yeşillik

- 1 ince dilim tam buğday/çavdar ekmeği

Öğle(12:00-13:00):

- 4 yemek kaşığı kepekli makarna+ev yapımı domates sosu

- 1 kase light yoğurt

Ara öğün(15:30-16:00):

- 3-4 adet diyet bisküvi+1 fincan yeşil çay/kahve

Akşam(19:00-20:00):

- Sınırsız ödem atıcı çorba

Ara öğün(21:30-22:00):

- 1 fincan melisa çayı

4.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

- 1 kutu sade probiyotik yoğurt+1 adet kivi+1 yemek kaşığı yulaf kepeği

Öğle(12:00-13:00):

- 1 küçük tabak sebze yemeği/kurubaklagil(etsiz,susuz)

- 1 kase light yoğurt

- Yağsız bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(15:30-16:00):

- 3 adet bütün ceviz+1 fincan rezene çayı

Akşam(19:00-20:00):

- 1 porsiyon ızgara/fırın balık+ bol salata

-Ara öğün(21:30-22:00):

- 3 kare bitter çikolata+1 fincan yeşil çay

5.GÜN

Kahvaltı(08:00-09:00):

- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi

- 1 adet rendelenmiş elma+1 çay kaşığı toz tarçın

- 2 kutu sade probiyotik yoğurt

Öğle(12:00-13:00):

- Yarım kase çorba+6 yemek kaşığı sebze yemeği(etsiz,susuz)

- 1 kase cacık+bol salata

Ara öğün(15:30-16:00)

- 1 çay bardağı sarı leblebi+1 fincan şekersiz kahve

Akşam(19:00-20:00):

- Sınırsız Izgara kabak ve patlıcan dilimleri

- 1 kase pul biber+dereotu+nane eklenmiş yoğurt

Ara öğün(21:30-22:00):

- 1 adet nektari

HAFTA SONU

Kahvaltı(10:00-11:00):

- Açık çay/ıhlamur (şekersiz)

- 1 yumurta ile yapılmış menemen veya omlet

- 2 dilim burgu veya dil peyniri

- 1 tatlı kaşığı bal/sürülebilir çikolata

- Bol söğüş sebze ve yeşillik

- 2 ince dilim çavdar ekmeği

Ara öğün(14:00-15:00):

- 1 ay dilim büyüklüğünde karpuz+2 parmak kalınlığında beyaz peynir

- Ara öğün(14:00-15:00)(alternatif):1 kutu müslili probiyotik yoğurt

Akşam(19:00-20:00):

150 g ızgara et veya 200 g balık+ bol salata(bol sirke ve limon)

Ara öğün(21:30-22:00):

- 2 adet bütün ceviz+1 fincan papatya çayı