Tarçının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Tarçının faydaları nelerdir? Tarçının faydaları ve zararları nelerdir? Tarçın nasıl kullanılır? Tarçının faydaları ile ilgili İbrahim Saraçoğlu neler diyor?

11.04.2018-15:08 - (Son Güncelleme: 21.08.2021-11:01)

Tarçının faydaları nelerdir? Tarçının faydaları ve zararlarının neler olduğunu ve ünlü bitki bilimci doktor İbrahim Saraçoğlu'nun tarçınla ilgili tavsiyelerini sizler için araştırdık. Tüm bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz...

TARÇININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Tarçının faydaları saymakla bitmez. Tarçın, eskiden beri hoş kokusu ve faydalarıyla bilinen bir bitkidir.

TARÇININ FAYDALARI NELERDİR?

Tarçının faydalarını maddeler halinde sıralayacak olursak şu şekilde bir liste ortaya çıkarabiliriz:

- Tarçının faydaları arasında en önemlisi kolesterolü düşürmesi yani şeker hastalarına iyi gelmesi denebilir. Kan şekeri ve kolesterol oranını dengeleyerek; lif, demir, kalsiyum gibi mineraller ve çeşitli tanenler içermektedir.

- Kalsiyum ve mineraller içermesi sebebiyle özellikle kolon kanserine karşı koruyucu bir özelliğe sahiptir. Lösemi yani kan kanserine karşı da koruyucu özelliği vardır.

- Vücut ısısını artırarak enerji ve zindelik kazandırır. Sindirim sistemini düzene sokar ve hazımsızlığı gidermektedir.

- İshale iyi gelir.

- Kalp krizini önler ve felç gibi rahatsızlıklara karşı da koruma sağlamaktadır.

- Nefesinin kötü kokmasından rahatsız olanlar tarçın tüketebilir. Nefesiniz harika kokacaktır.

- Tarçının bir faydası da iştah açar.

- Ciltte akneler çeşitli cilt lekelerine karşı da iyi gelir.

- Afrodizyak etkisi bulunmaktadır.

- Tarçının faydaları arasında en etkili yöntemlerden biri de baş ağrısını dindirir.

- Tarçın kadınların adet günlerindeki regl ağrısına da iyi gelir ve ağrıyı dindirir.

- Kansızlık yani anemi olarak bilinen rahatsızlığa da iyi gelir.

- Faranjite karşı dirençlidir.

 - Yorgunluğu gidericidir.

TARÇININ ZARARLARI NELERDİR?


Öncelikle her şeyin fazlası zarar olduğu gibi tarçının zararları nelerdir sorusuna en birincil cevap da tabi ki 'fazla tüketmemek' olacaktır.

- Tarçının zararları olarak, aşırı miktarda tüketmemenin yanı sıra tarçına karşı alerjisi olanlar da tarçını kullanmamalıdır.

Ya da fazla tüketmemelidir. Tarçın alerjisi olanlar Tarçın ve bal ikisini bir arada kullanılmasa daha iyi olur.

- Aşırı miktarda tarçın kullanımı ağız ve dudaklarda yaralara neden olur, ciltte tahriş ve kızarıklık yapabilir.

Karaciğer hastalıklarını da yine tarçının fazla tüketilmesi tetikleyebilir!

- Diyabet ilacı kullananlar, kalp ilacı kullananlar ya da herhangi bir ilaç kullanıyorsanız tarçın kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

- Tarçının faydalarından çok zararını görmemek için düzenli tarçın kullanımında çok dikkat edilmelidir.

TARÇININ FAYDALARIYLA İLGİLİ İBRAHİM SARAÇOĞLU YORUMU

Tarçının faydalarını doğru bir şekilde görebilmek için tarçını nasıl kullanacağımızı bilmemiz lazım. İşte İbrahim Saraçoğlu tarçının faydaları ile birlikte bunu da anlatıyor.

Tarçının faydalarının neler olduğuna dair ünlü doktor ve bitki bilimci İbrahim Saraçoğlu ise şunları söylüyor;

''Özellikle romatizma, ses sanatçıları sesini çok kullananlar haftada birkaç defa tarçın çayı içsinler.

- Zindelik verir. 

- Geniş spektrumlu bir antibiyotiktir. 

- En önemli şey nitrozamin. (Nitrozamin nedir? Kolon kanserine neden olan şeydir.) Pastırma, sucukta nitrat fazla kullanılır. Nitrat bağırsaklarda aminle birleşiyor. Nitrozamin oluşuyor. Nitrozamin de kolon kanserini tetikler. Tarçın çayını içtiğiniz zaman kolon kanserine engel oluyor. Bağırsak kanserine karşı önleyici oluyor.''

TARÇIN NASIL KULLANILIR?

''Kabuk tarçını kıracaksınız. İç kısmı kapkara oluyor. Onu satın almayacaksınız. İçi dışıyla aynı renkte olsun. Orada mantar oluşmuş oluyor. O da sağlıklı bir şey değil. İçi siyahsa hastalık kaparsınız.''

İBRAHİM SARAÇOĞLU’NUN TARÇIN KÜRÜ


Tarçının faydalarıyla ilgili İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiye ettiği tarçın kürü ve nasıl kullanılacağı aşağıdaki gibidir:

- 1 bardak kaynamakta olan bir kaba 1 adet kabuk tarçın ilave edilir.

- Kısık ateşte 5 dakika kaynatılır.

- Ilıyınca süzülür ve akşam yemeklerden 2 saat sonra içilir.

- Uygulama süresi haftada 4 gündür. Alışkanlık haline getirilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal