Talk Nedir - Talk Çıkarılan Yerler

Talk, kimyasal bileşenleri oksijen, hidrojenden, silisyum ve magnezyumdan oluşan, kristalimsi bir yapıya sahip olup yaygın şekilde bulunan Dünya’nın en yumuşak mineralidir.

03.04.2020-23:02 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-23:03) Talk Nedir - Talk Çıkarılan Yerler

Talk şekli: Talk işlenmemiş haldeyken değişik renklere sahip olan parlak bir madendir o kadar yumuşaktır ki tırnağımızla çizilebilecek durumdadır. Doğada en fazla rastlanılan talk madeni açık yeşil olan türüdür

Talk kullanıldığı alanlar: Talk birçok sektörde ve sanayide kullanılmaktadır, yumuşak, ısıya dayanıklı ve yalıtkan bir yapıya sahip olduğu için yalıtıma ihtiyaç duyulan neredeyse tüm araç ve gereçlerde kullanılır. Fırınların kaplanmasında ve elektrik kablolarının yalıtılmasında boyalarda, talk pudrasında, sabunlarda, seramik ürünlerinde, kozmetik kremlerde, dudak boyalarında çatı kaplamalarında ve çimentoların yapımında kullanılır.

Talk özellikleri: Yumuşak, yalıtkan ve ısıya dayanıklıdır, dokunulduğu zaman yağlıymış hissi vermektedir. Dünyadaki en yumuşak mineral talk’tır

Talk hangi ülkelerde bulunur?: Talk en fazla ABD de bulunmaktadır. Diğer ülkeler: Çin, Fransa, İtalya, Avusturya, Norveç, Almanya, Hindistan, Japonya, SSCB ve Kore Cumhuriyetinde mevcuttur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal