Sütün Faydaları Nelerdir? Yetişkinler İçin Neden Önemli?

Ulusal Süt Konseyi Gıda Uzmanları yaptıkları araştırmalar sonucunda süt içmenin vücut sağlığına olumlu sonuçlarını açıkladı. İşte süt içmenin sağlık açısından önemli faydaları…

27.03.2018-11:52 - (Son Güncelleme: 27.03.2018-11:47) Sütün Faydaları Nelerdir? Yetişkinler İçin Neden Önemli?

Uzmanlar süt içmenin sağlık için faydalarını her geçen gün arttırıyor. Süt içmenin boy uzatmadan tutun da, dinç tutmaya kalsiyum ve mineral açısından vücudu beslemeye kadar pek çok yararı bulunuyor. Süt, yapısında yüksek kaliteli protein ve pek çok besleyici öğe içeren ve kolay ulaşılabilir bir besin çeşididir. Çocukların zekâ ve fiziksel gelişiminde oldukça önemli bir yeri bulunan süt, yetişkinlerde de günlük hayat kalitesinin yükseltilmesi ve sürdürülmesi için önemlidir.

Ulusal Süt Konseyi, pek fazla yararı olan sütün hem çocuklarda hem de yetişkinlerde devamlı olarak tüketilmesi gerektiği belirtiyor ve kaynağı belli sağlıklı süt tüketilmesinin altını çiziyor.

İşte süt içmenin saymakla bitmeyen faydaları…

Süt, beyin için en önemli gıda: Süt, beyin gelişiminde önemli bir yeri bulunan iyot, demir, çinko, folik asit, B12, B6, E ve A vitaminlerinin hepsini içeriğinde barındırıyor. Beynin düzenli ve daha sağlıklı çalışması için en önemli gıda tabiki süttür.

Kemik kaybını geciktiriyor: Süt kemiklerin yapı taşı olan, kalsiyum bakımında zengin ve vücutta kullanılabilirliği en fazla gıdadır. Bu sebeple sütün, her gün sıklıkla içilmesi tavsiye ediliyor.

Kalp hastalıkları riskini düşürüyor: Sütün yapısında kan basıncını indiren protein, kalsiyum, fosfor gibi vücut için önemli besin maddeleri yer alıyor. Süt, bu özelliği ile hipertansiyonu dengede tutarak olabilesi kalp hastalıkları riskini de düşürüyor.

Gribe karşı kalkan görevi görüyor: Soğuk havalarda bağışıklık sisteminin düşmesiyle artan üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı oldukça koruyucu bir görev üstlenir.

Sağlıklı uykunun temel taşı: Sütte bulunan melatonin triptofan, B6, B12 vitamini temel besin kaynakları ise uyku kalitesini yükseltiyor ve uykuyu düzene sokuyor.

Minarel ve su kaybını engelliyor: Egzersizin ardından en az 500 mililitre süt içmek verilen mineralleri ve vücuttaki su kaybını geri alınması bakımından önemli.

Kilo vermeye yardımcı: Yapılan araştırma sonuçlarına göre, orta dereceli kalori kısıtlaması yapılan, az yağlı bir diyet uygulayan kişi günde 2 bardak süt tükettiğinde yağ yakımı yükseliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal