Sütlü Japon Çöreği Nasıl Yapılır? Japon Çöreği Tarifi

Eğer farklı tatları denemeyi seviyor ve farklı kültürlerin yemeklerini deneyenlerdenseniz, bu tarif tam size göre! Peki sütlü Japon çöreği nasıl yapılır? Sütlü Japon çöreği tarifi, tüm püf noktalarıyla...

Sütlü Japon Çöreği Nasıl Yapılır? Japon Çöreği Tarifi

Sütlü Japon Çöreği Nasıl Yapılır? Japon Çöreği Tarifi

 

Farklı çörek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Japonya’da yapılan enfes çöreği, muhakkak evde deneyin. Hafif tadı ve güzel kıvamıyla bu tarif, tam da sizin ağzınıza layık. Türk mutfağından olduğunu düşünebileceğiniz bu enfes lezzete herkes hayran kalacak. İşte sütlü Japon çöreği tarifi, tüm detaylarıyla...

MALZEMELER

250 gr ekmek unu

25 gram şeker

130 gram ılık süt

3 gr kuru maya

3 gram tuz

20 gr yumuşak tuzsuz tereyağı

YAPILIŞI

Öncelikle kur mayayı 100 ml ılık süte koyun ve aktifleşmesini bekleyin. Şeker, ılık süt ve süt mayası karışımını ayarladığınız una koyun ve güzelce karıştırın. Sonra tuzu ilave edin, fakat mayayı direkt eklemeyin. 10 dakika düz bir zeminde yoğurup kıvam aldırın. Ardından tereyağı da karışıma ekleyip yoğurmaya devam edin. Yuvarlak forma getirdiğiniz hamuru 40 dakika kadar ılık yerde, üstünü ıslak havlu veya kapakla kapatarak örtün. Hamuru 7 parçaya ayırıp, üstünü tekrar kapatın ve 15 dakika kadar da bu biçimde bekletin. Dinlenen hamurunuzu söndürüp, yuvarlayın ve bunları pişirme tepsisine koyun. Tekrar 40 dakika kadar bekletin ve süslemek için üstüne eleyerek un serpin. 150 derecede 20 dakika kadar pişirin. Ve sütlü çöreğiniz hazır, afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR