Sürekli Yorgun Olmanızın En Büyük Sebebi Ortaya Çıktı!

Geçmek bilmeyen ve sizi esaret altına alan sürekli yorgun hissetmenin altında yatan nedenler neler? Eğer bu durum birkaç günden çok daha uzun sürdüyse belki de önlem almanızın zamanı gelmiştir.

04.10.2017-08:54 - (Son Güncelleme: 04.10.2017-08:36) Sürekli Yorgun Olmanızın En Büyük Sebebi Ortaya Çıktı!
Yapılan araştırmalara göre depresyondaki kişiler normal kişilere göre 4 kat daha fazla yorgunluktan yakınıyor. Eğer depresyonun varlığını bir uzman tarafından kanıtladıysanız tedaviye başlayarak bu psikolojik rahatsızlığı rahatça ortadan kaldırabilirsiniz.

BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ PROBLEMLERİ

Adrenal yorgunluk olarak adlandırılan bu durum ile gün içinde gerekenden çok daha az kortizol salgılanmaya başlanır. Bu da enerji düşüklüğüne ve gece uykularında problemlere neden olabilir. Meditasyon ise bunun en iyi çarelerinden biridir. Meditasyon yaparken vücudunuz kortizol salgısını yavaşlatır. Bu yavaşlatma zamanı da böbrek üstü bezlerinize dinlenmeleri için yeterli zamanı verecektir.

BESLENME DÜZENİ

Susuzluk insan vücudu için hem tehlikeli hem de birçok rahatsızlığa neden olabilecek bir durumdur. Yüksek lifli gıdalar ile besleniyorsanız mutlaka günlük su miktarınızı arttırmalısınız. Ayrıca herhangi bir gıda hassasiyetiniz varsa yine su miktarınızda bir değişiklik yapmanız gerekmektedir.

VİTAMİN YA DA MİNERAL EKSİKLİĞİ

Vücudunuzda D vitamini, B12 vitamini ya da demir ile ilgili bir eksiklik yaşıyorsanız çok yüksek bir ihtimalle sürekli yorgun hissediyor olmalısınız. D vitaminin vücuttaki eksikliği kasların zayıflamasına ve kas ağrılarına neden olmaktadır. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal