Sürekli Hasta Hissediyorsanız Nedeni Bu Olabilir

Kendinizi sürekli olarak yorgun, halsiz hissediyorsanız ve çok sık hasta hasta oluyorsanız nedeni bu hastalıklar olabilir…

06.01.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-12:01)

Uykusuzluk, stres, anksiyete ya da beslenme yetersizliği nedeniyle kişi birkaç gün, hafta ya da aylar boyunca durmadan hasta hissedebilir. Bu hissiyat; mide bulantısına, sık sık üşütmeye ya da bitkinliğe neden olabilir.

HASTA HİSSETMENİN NEDENLERİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Bireylerin kendini her zaman hasta hissetmesinin yaygın nedenleri arasında anksiyete, kronik stres, uyku eksikliği, yetersiz beslenme, zayıf hijyen, bağışıklık sisteminin zayıf olması, enfeksiyona maruz kalma ve kansızlık bulunmaktadır.

Anksiyete Bozukluğu Tedavisi

Yaşam tarzı faktörleri, ilişkiler veya ilaçlar olası anksiyete nedenini çözmede etkili olabilir. Bir doktorla konuşmak ve beta bloke ediciler gibi ilaçlar kullanmak.

Kronik Stres Tedavisi

Üzgünlüğe neden olan çatışma kaynaklarını çözmek. Olabildiğince sık ve düzenli egzersiz yapmak. Yaratıcılığı destekleyen stres azaltıcı bir hobi edinmek kronik stresle baş edebilme yöntemleri arasındır. Bir ve ya iki haftadan fazla süren bu hastalık hissinde mutlaka tıbbi destek alınmalıdır.

Uyku Eksikliği Tedavisi

Uyuma ve uyanma takvimi ayarlamak ve ona bağlı kalmak. Elektronik eşyalar gibi yatak odasındaki rahatsız edici kaynakları uzaklaştırmak. Enerji içeceklerinden ve çok fazla kafeinden kaçınmak uyku kalitenizi artırabilir.

Yetersiz Beslenme Tedavisi

Kepekli tahıllar, bütün meyve ve sebzeler, kuru fasulye, mercimek ve nohut gibi bakliyatlar, yağlı balıklar, sızma zeytinyağı, çoğu kuruyemiş, bütün yumurtalar, avokado ve bitter çikolata gibi sağlıklı yağ içeren besinler diyet listenizde bulunmalıdır.

Hijyensizlik Nasıl Giderilir?

Florürlü diş macunu ile günde en az iki kez fırçalama ve düzenli olarak diş ipi kullanmak. Düzenli diş muayenesi olmak ve temizlik yaptırmak. Sigarayı veya tütün ürünlerini kullanmayı bırakmak. Şekerli yiyecek ve içeceklerden kaçınmak.

Bağışıklık Sistemi Tedavisi

Bağışıklık sistemi güçlendirecek içerisinde A, C, ve E vitaminleri bulunduran yiyecek ve içecekleri tüketmek. Ek olarak probiyotiklerden yararlanmak.

Kansızlık Tedavisi

Koyu, yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, mercimek ve baklagiller, tavuk, balık ve sığır eti, güçlendirilmiş tahıllar ve ekmek ürünleri demir alımınızı artırabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal