Sürekli Ağlamak

Sürekli ağlama isteği bir arada ortaya çıktığında, ilk olarak akla depresyon gelir. Depresyonda en yaygın ve en çok öne çıkan iki belirti bunlardır ancak elbette daha başka belirtileri de bulunmaktadır. Peki, aşırı duygusallık belirtileri neler, nasıl tedavi edilir? İşte merak edilenler haberimizde...

18.06.2018-18:04 - (Son Güncelleme: 18.06.2018-17:49) Sürekli Ağlamak

 Sürekli ağlama isteği bir arada ortaya çıktığında, ilk olarak akla depresyon gelir. Depresyonda en yaygın ve en çok öne çıkan iki belirti bunlardır ancak elbette daha başka belirtileri de bulunmaktadır. Peki, aşırı duygusallık belirtileri neler, nasıl tedavi edilir? İşte merak edilenler haberimizde...

Aşırı duygusallık ve ağlama hissinin bir arada görülmesi, gebelik gibi hormonsal değişiklikler nedeniyle de ortaya çıkabilmektedir. Aynı şekilde regl dönemlerinde de hormonsal değişiklikler oldukça yoğun olduğu için, regl öncesi ve regl dönemi esnasında da aşırı duygusallık ve ağlama hissi ortaya çıkabilmektedir.

AŞIRI DUYGUSALLAK DEPRESYON 

Belirtiler arasında en fazla dikkat çeken ve önlem alınmazsa tehlikeli bir durum yaratan sebep depresyon başlangıcıdır. Depresyonun aşırı duygusallık ve ağlama isteğinin yanında daha başka belirtileri de bulunmaktadır. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kişinin genel olarak keyif aldığı aktivitelerden artık keyif almaması,
  • Hayatın anlamsız olduğu fikrinin yoğun olarak hissedilmesi,
  • Ciddi motivasyon kaybı ve isteksizlik sonucunda görülen tembellik,
  • Abartılı tepkiler, aşırı duyarlılık ya da aşırı asabiyet durumunun aniden ortaya çıkması,
  • Cinsel isteksizlik, ereksiyon olamama sorunu,
  • Uykusuzluk, uyku sorunu ve bölük bölük uyku durumu,
  • Aşırı derecede alınganlık, sebepsizce ağlama isteği,
  • Aşırı kilo artışı ya da kilo kaybı görülmesi,
  • Değersizlik hissi.

DEPRESYON TEDAVİSİ

  • Aşırı duygusallık ve ağlama hissinin nedeni depresyon ise bunun için yapılabilecek bazı faaliyetler, depresyonun en aza indirilmesinde ya da tedavisinde etkili olabilmektedir. Bireysel olarak, depresyonun etkilerinin azaltılabilmesi için çeşitli egzersizler yapılabilir. Aerobik, yürüyüş, yoga türü egzersizler yahut çeşitli gevşeme ezersizleri stres seviyesinin azaltılmasında etkili olacaktır.
  • İleri seviyedeki depresyon, ya da iki haftadan daha uzun süren sürekli ağlama hissi ve duygusallık uzman tedavisi gerektirebilir. Bu aşamada antidepresan kullanımı, doktor önerisi ile kullanılabilmektedir. Buna doktor tarafından karar verilir. İlk anda bu ilaçlar etki gösteremeyebilir, ilaçların sürekli ve düzenli olarak kullanılması tedavide önemlidir. Genel olarak ilk dört haftanın bitiminde etkiler olumlu yönde görülmeye başlar.

İyileşme süreci başlangıcından itibaren, ilaçların minimum 6 ay boyunca kullanılması gerekir. Daha erken bırakılan ilaçlar, depresyonun tekrarlanma ihtimalini yükseltecektir. Depresyon hastalığı her ne kadar toplumumuzda ciddiye alınmasa da, ciddi bir ruhsal sorundur. Bu nedenle tedavisi de kesinlikle ihmal edilmemelidir. Aksi halde daha ciddi ve büyük sorunlar ortaya çıkabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal