Sünnet Ne Zaman Yaptırılmalıdır?

Mutlaka ameliyathane koşullarında, deneyimli bir uzman tarafından yapılması gereken sünnet nasıl ve kaç yaşında yapılmalıdır? Detaylar haberimizde…

20.01.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-10:53)

Uzmanlar, toplumda dini ve sosyal temellere dayanan sünnetin, psikolojik ve tıbbi boyutlarının altını önemle çiziyorlar.

SÜNNET NEDİR? SÜNNET NE ZAMAN YAPTIRILMALIDIR? 

Sünnet, tıbben yapılması zorunlu olmasa da, idrar yolu enfeksiyonunu azaltmasıyla birlikte birçok faydası olan cerrahi bir işlemdir. Sünnetsiz erkek çocuklarında, sünnetli olanlara göre 10 kat daha fazla idrar yolu enfeksiyonu görülmektedir. Sünnetin mutlaka bir sağlık kuruluşunda, mikropsuz bir ortamda, doğru alet edevat sağlanarak, çocuğun mahremiyet hakkına saygı göstererek, uygun ağrı kesici/sakinleştirici/rahatlatıcı ilaçlar kullanılarak ve cerrahi teknik kullanılarak, gerçekleştirilmesi gerekir. Çocuk psikoloji uzmanları 3-6 yaş arası yapılmasının sakıncalı olduğunu söyleseler de bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir fikir yoktur. Yenidoğan döneminden itibaren sünnet, alanında uzman kişilerce kapsamlı hastanelerde güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. Sünnet yapıldıktan sonra ilk 24 saat, ağrı kesici kullanılması gerekebilir. 3 gün boyunca doktor tarafından verilen krem, dikiş yerlerine sürülebilir ve çocuklar birkaç gün içinde, duşa girebilirler. Cerrahi olarak iyileşme 3 gün içerisinde olsa da, görüntü olarak iyileşme 3 haftayı bulur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal