Suçiçeği Nedir? Suçiçeğine Ne İyi Gelir?

Çocukluk döneminde ortaya çıkan bir hastalık olan suçiçeği genellikle çiçek hastalığıyla karıştırılır. Peki, suçiçeği nedir, belirtileri nelerdir? Suçiçeğine ne iyi gelir? Detaylar haberimizde…

10.02.2020-09:22 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-09:19) Suçiçeği Nedir? Suçiçeğine Ne İyi Gelir?

Suçiçeğinin belirtileri arasında kırmızı döküntü, yorgunluk, yüksek ateş ve vücutta kaşıntı bulunur. Peki, suçiçeği kaşıntısına ne iyi gelir? Suçiçeği nedir, belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

SUÇİÇEĞİ NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Genellikle çocuklarda ortaya çıkan suçiçeğine "variceella zoster" adlı virüs neden olur. Suçiçeği hastalığının belirtileri arasında halsizlik, ateş, vücutta küçük kırmızı kabarcıklar, deride döküntü, kaşıntı yer alır. Bu hastalık hamilelerde de görülebilir. Hamile bir anne bebeğine suçiçeği bulaştırabilir. Suçiçeği belirtilerini gören kişiler muhakkak bir doktora görünmesi gerekir. Bazı durumlarda zatürre beyin ve beyin zarlarında ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Hastalık bir süre sonra kendiliğinden geçer ya da doktor önerisiyle kullanılan ilaçlarla kontrol altına alınabilir.

SUÇİÇEĞİNE NE İYİ GELİR?

Suçiçeğinden temel olarak korunma yöntemi aşıdır. Aşılar 12'nci ayın sonunda yapılır. Suçiçeği enfeksiyonu virüse maruz kaldıktan 10 ila 21 gün içerisinde ortaya çıkar ve yaklaşık 5-10 gün sürer. Suçiçeğine iyi gelen besinler arasında; C vitamini, balık, bal, tavuk suyu ve kemik suyu çorbası yer alıyor.

SUÇİÇEĞİNE İYİ GELMEYEN YİYECEKLER?

Suçiçeğine iyi gelmeyen yiyecekler arasında baharatlı, fast food yiyecekler yer alıyor. Bunun yanı sıra hastalığı geçiren çocukların tatlı yememesi de gerekiyor.

SUÇİÇEĞİNE BANYO İYİ GELİR Mİ?

Suçiçeği hastalığı geçiren çocuklar ılık suyla banyo yaptırılabilir. Fakat hastalığı kaptıktan 3 gün sonra banyo yapılması önerilir. Çünkü yıkanma ve kurulanma sırasında içi sıvı dolu kabarcıkların patlaması, yaraların enfeksiyon kapmasına neden olabilir.

SUÇİÇEĞİ KAŞINTISINA NE İYİ GELİR?

Çocuklarda görülen suçiçeği kaşıntı ve kızarıklığa neden olur. Bu hastalığı geçiren kişilerin 3 gün sonra ılık suyla duş almaları tavsiye edilir. Duş vücutta oluşan kaşıntıyı azaltır. Suçiçeği hastalığından korunmanın en önemli yolu ise aşı yöntemidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal