Su Toplanmasını Geçirmenin Yolları

Parmakta su toplanmasının nedeni birçok şey olabilir. Su toplanması deri altında su toplanmasıyla oluşur. Parmakta oluşan su toplanması fizyolojik bir sıvıdır. Su toplanmalarına büyük ise bül, küçük ise vezikül denilir. Parmaktaki su toplantısı nasıl geçer? İşte haberin detayları…

25.08.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-17:50) Su Toplanmasını Geçirmenin Yolları

Ayak parmağında çıkan su toplanması ayakkabı içerisindeki sürtünmeye bağlı olabilir. Su toplanmaları ciltteki fazla nem sonucu oluşur. Parmakta su toplanması çok ciddi bir durum değildir. Su toplanmaları kimi zaman bekleyerek geçer kimi zaman ise hijyenik bir şekilde patlatılabilir. Su toplanmasının farklı sebepleri olabilir eğer bekleniliyorsa ve uzun bir süre sönmüyorsa mantar olabilir ve bir doktora görünmesi gerekebilir. Su toplanması genellikle spor yapıldığı zaman sıklıkla görülebilir. Ayak parmaklarında ve el parmaklarında terlemeye bağlı oluşabilir. Parmaktaki su toplanmasının geçmesi için birden fazla yöntem vardır.

PARMAKTAKİ SU TOPLANMASI NASIL GEÇER?

Parmaktaki su toplanması birçok şekilde geçebilir. Parmaklara hava aldırılması gerekir, yaranın kuru tutulması gerekir, merhem sürülebilir, aloe vera sürülebilir ve mısır unuyla yapılan karışım sürülebilir. Bunlar parmaktaki su toplanmalarına iyi gelen şeyler arasındadırlar.

MISIR UNUYLA YAPILAN KARIŞIM

Parmaktaki su toplanmasını gidermek için mısır unu kullanılabilir. 1 yemek kaşığı mısır unu ve 1 çorba kaşığı bal bu kıvamı hazırlamak için yeterli olacaktır. Bir kaba mısır unu koyulur ve içine bal eklenir kıvam alana kadar karıştırılır. Parmaktaki su toplanan yerin üzerine sürülür. Su toplayan yerin atlayıp enfeksiyon kapmasını da önleyecektir.

PARMAKLARA HAVA ALDIRILIR

El parmaklarında oluşan su toplanmalarının hava alması mümkündür. Ayak parmaklarında oluşan su toplanmaları için ise çorap ve ayakkabı uzun süre giyilmemelidir. Ayak parmağında oluşan su toplanmasının geçmesi için ayakların hava alması gerekir. Bu hava alma yöntemini uygulamak su toplamasında hızlı sonuç alınabilecek bir yoldur. Eğer ihtiyaç duyulursa su toplanmış parmağa yara bandı yapıştırılabilir fakat gevşek yapıştırmak gerekir sıkı yapıştırılırsa hava almasına engel olunmuş olur.

ALOE VERA

Aloe vera birçok sorunda tedavi amacıyla kullanılır. Aloe vera yaprağı kesilir ve içi açılır. İçerisinden çıkan jel akıtılır ve su toplanmış yerin üzerine sürülür. Bekletilir ve su toplanan yerin zamanla söndüğü görülür.

SU TOPLANAN PARMAĞI KURU TUTMAK

Su toplanan parmağın kuru tutulması gerekir. Eğer ayak parmağınız su topladıysa kuru tutmak daha kolay olacaktır. Ayak parmağı için terlememesine dikkat edilmelidir. Eğer el parmağı su topladıysa eller yıkandıktan sonra hemen kurutulmalıdır sulu bırakmak iyi değildir.

MERHEM SÜRMEK

Su toplanan yere merhem sürmek pek bilinen yöntemler arasında değildir. Su toplanan parmağa merhem sürmek su toplanan yerin üzerinde büyük bir fark yaratır. Merhem su toplamanın süresini kısaltır ve patladığı zaman enfeksiyon kapmaması için iyi gelecek bir yöntemdir.

PARMAKTAKİ SU TOPLANMASI İÇİN BİTKİSEL YÖNTEMLER

Parmaktaki su toplanmasına iyi gelen bitkisel yöntemler arasında lavanta yağı büyük rol oynar. Hamamelis çayı ve papatya çayı da etkili bir yöntemdir. Kaynatılan yağ ve çaylar soğuduktan sonra su toplanan yerin üzerine pamuk yardımıyla sürülür. Su toplanan yer böylece hızlı söner.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal