Su Çiçeği Nasıl Olur?

Yetişkinlerde su çiçeği, su çiçeği aşısı olan hastalığı geçirir mi, Su çiçeği nedir? Su çiçeği nasıl bulaşır, su çiçeği tedavisi, su çiçeği çıkaran çocuğa ne yapılmalıdır?

18.05.2018-14:51 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-14:37) Su Çiçeği Nasıl Olur?

Yetişkinlerde su çiçeği, su çiçeği aşısı olan hastalığı geçirir mi, su çiçeği nasıl bulaşır, su çiçeği tedavisi, su çiçeği başlangıcı, su çiçeği çıkaran çocuğa ne yapılır detaylar haberimizde...

Su çiçeği 'varisella zoster' adlı bir virüs tarafından meydana gelen ateşli bir enfeksiyon hastalığıdır. Varisella zoster virüsü havada 1-2 saat canlı kalır ve çok hızlı çoğalır. Bu virüsün bulaşıcılığı çok yüksektir.

SU ÇİÇEĞİ NASIL BULAŞIR?

Su çiçeği hastalığı varisella zoster virüsü olduğu için çok bulaşıcıdır. Bulaşmış olduğu kişide virüsün aktif hale gelmesi dökğntüler oluşmadan bir gün önceden başlar. Su çiçeği temas dışında damlacık şeklinde hava yolu ile de bulaşır.

Özellikle ilkbahar mevsiminin başı ve kış mevsiminin sonunda su çiçeğin hastalığına karşı dikkatli olmak gerekir.

SU ÇİÇEĞİ TEDAVİSİ

Bağışıklık sisteminde sorun olmayan kişilerde kaşıntının ve enfeksiyonun oluşmasını engellemeye yönelik bir tedavi uygulanır. Hafif kaşıntı şeklinde görülen durumlarda kremler kullanılır. Eğer kaşıntılar şiddetli olursa hap kullanılır.

Virüsler nedeniyle ortaya çıkan hastalıklarda aspirin kullanıldığı zaman vücutta farklı etkileşimler meydana gelir ve Reye Sendromu'na neden olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal