Stresle Başa Çıkmanın En Masrafsız Yolu: Kuruyemiş

Anksiyete yani endişe, kimi zaman önü alınamayan ve kişinin günlük hayatını etkileyen faktörler arasındadır. Bununla başa çıkmak adına bazı doğal çarelerden yararlanmak gerekebilir. İşte kuruyemiş de bunlardan biri.

11.09.2019-13:11 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-13:03)

Günlük hayatta endişe ve stresten uzaklaşmak adına bazı vitaminler ve mineraller tüketilmeli. Kuruyemiş de vücudu hastalıklara karşı koruyan ve stresi uzaklaştıran etkenlerdendir.

KURUYEMİŞ STRESİ ENGELLİYOR

Birçok araştırmacı fındık ve tohumların beyin gücünü artırdığını ve ruh halini iyileştirdiğini kanıtladı. Farklı tür fındık ve tohumlar, beynimiz tarafından serotonine dönüşen triptofan adı verilen önemli bir amino asit içerir. Kuruyemişler, çoğu zaman yan etkisi olmadan yüklenen antidepresanlara alternatif çözümler olabilir. Fındık depresyon, uykusuzluk ve anksiyete tedavisi için beslenmeyi besleyen duyguları besler. Fındık E vitamini, B6 vitamini, alfa linoleik ve omega yağ asitleri içerir. Akıl sağlığı için faydalı olan fındıklar arasında ceviz, fındık, badem ve diğerleri bulunur. Akıl sağlığı için faydalı olan tohumlar kuru ayçiçeği tohumları, kabak çekirdeği ve keten tohumlarıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal